De la 1 iulie cresc salariile, dar ne aşteaptă vremuri grele

Ultima actualizare:

    Facturile majorate  vor veni în august
Facturile majorate vor veni în august

Două calde şi trei reci! De la 1 iulie, salariul minim creşte cu 34 de lei, dar se scumpesc gazele şi lumina

Nu cheltuiţi toţi banii în concediu! În august, veţi primi facturile din iulie, când se umblă iarăşi la tarifele de la gaze şi energie electrică. Totuşi, este şi o veste bună: salariul minim brut pe economie va creşte de la 850 de lei, la 900 de lei.

Avem noroc că este un an electoral. Se majorează tarifele la gaze şi la curent electric, dar puţin, cât să nu sară în ochi. Dar, adunate, ne vor face portofelul mai subţire. Click! vă prezintă ce ne aşteaptă de la 1 iulie.

Gaz: +2%
Gaz: +2%

SALARII. Salariile minime brute pe economie vor creşte de la 850 lei, la 900 de lei, a anunţat Guvernul. Ceea ce înseamnă că vor fi 34 de lei „în mână” mai mulţi, de la 636 de lei, vor ajunge la 670 de lei, net.

PRIMARI. Cresc şi salariile a 6.339 de aleşi locali, care s-au plâns că au responsabilităţi mari şi lefuri mici. Iată care vor fi majorările: primarii şi viceprimarii de comună cu 44,4% - 50,1%; primarii şi viceprimarii de oraş cu 8,7% - 16,6%; viceprimarii de municipiu categoria II şi primarii de municipiu categoria I şi II cu 1,4% - 7,2%; primarul general al Capitalei cu 5,5%.

AMENZI. Creşterea salariului minim are ca efect şi majorarea amenzilor pentru şoferi, care reprezintă 10% din salariul minim brut. De la 1 iulie, cea mai mică amendă va fi de 180 de lei (2 puncte).

GAZE NATURALE. Facturile pentru luna iulie vor fi mai mari cu 2% pentru populaţie şi cu 5%, pentru agenţii economici. La o factură lunară de 135 de lei, veţi plăti 2,70 lei mai mult, iar într-un an, cu 80-100 de lei în plus, după regularizare.

ENERGIE ELECTRICĂ. Taxa „pe stâlp”, aplicată de la 1 iulie, va influenţa preţul energiei electrice cu 1-2%, spun specialiştii. Asta înseamnă că la o factură lunară de 100 de lei, se vor adăuga 1-2 lei, iar într-un an, circa 12-24 de lei.

Promisiunea de scădere a CAS pentru angajatori a fost amânată pentru data de 1 octombrie, fără a avea acordul Fondului Monetar Internaţional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net