De la 1 ianuarie 2017, Traian Băsescu va fi cel mai bine plătit demnitar român

1248671-mediafax_foto-vasile_mutu.jpg

despre Traian Basescu
Traian Băsescu e încă de parte de a-și fi spus ultimul cuvânt în politica dâmbovițeană. Fostul președinte pare că deține și secretul unor rețete financiare de mare succes
foto: Mediafax
Citeste tot despre: 

A ratat șansa, probabil foarte, foarte mică, de a deveni noul premier al României, așa cum anunțase public că își dorește să se întâmple după alegerile din 11 decembrie 2016. Traian Băsescu se va putea însă consola cu o altă poziție de frunte într-un domeniu, deloc neglijabil, dar foarte important pentru fiecare dintre noi.

De la 1 ianuarie 2017 Traian Băsescu va deveni cel mai bine plătit demnitar din statul român. O dată cu alegerea sa în Senatul României pentru următorii patru ani, cel de-al treilea ex-președinte al țării (după Ion Iliescu – cu un venit lunar cumulat de circa 9.200 de lei și Emil Constantinescu – cu resurse financiare totale de circa 8.000 de lei) își va rotunji binișor veniturile.

Astfel, Traian Băsescu beneficiază déjà, de o pensie și de o indemnizație de fost șef de stat care se ridică împreună la 8.283 de lei. Este vorba despre o pensie lunară de 2.583 de lei, la care se adaugă indemnizația stabilită prin lege de 5.700 de lei, conform datelor publicate déjà de presa centrală.

Fostul șef de stat își va dubla practic veniturile

O dată cu depunerea jurământului de senator al României, Traian Băsescu va mai primi lunar suma brută de 10.150 de lei. Ca atare, Traian Băsescu va câștiga lunar net peste 15.000 de lei, ceea ce-l va plasa atât în fața actualului șef de stat, Klaus Iohannis – care obține lunar aceeași sumă, dar care este impozitată.

De menționat că actualul salariu alocat funcției prezidențiale, 15.000 de lei brut, este cel mai mare din actualul sistem bugetar.

Cu un asemenea câștig Traian Băsescu „îi va privi de sus” și pe acei demnitari ce vor deține funcțiile numărul 2, respectiv 3 în stat, adică pe cele ale conducerii Senatului, respectiv Camerei Deputaților. De asemenea, Traian Băsescu va încasa mai mult și decât câștigurile salariale ale viitorului premier al țării, plătit în prezent cu 13.706 lei, adică tot atât cât primesc șefii celor două Camere ale Parlamentului, dar și Patriarhul Daniel, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Române.

Traian Băsescu și-ar putea vedea amenințată supremația pe acest plan doar în eventualitatea în care se va accepta propunerea mai veche, din vara anului 2015, a fostului premier interimar Gabriel Oprea, care oferea spre exemplu șefului în exercițiu al statului un salariu brut lunar de peste 21.000 de lei.

Una peste alta, Traian Băsescu – care beneficiază déjà de avantajele de a fi ocupat funcția supremă în stat (preț de zece ani, între 2004 și 2014), adică locuință de serviciu și asistență SPP, printre altele, se va mai putea în curând bucura și de noile beneficii ale funcției de senator, ceea ce-i va permite, spre exemplu, să-și angajeze una sau mai multe secretare personale, dar și consilieri de imagine.

Varianta ca fostul său colaborator de la Cotroceni, Elena Udrea, să reia colaborarea cu actualul senator al Partidului Mișcarea Populară devine astfel mai credibilă ca multe dintre promisiunile electorale ale recentei campanii electorale.    

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1