De ce a tăcut Gabriel Oprea 5 zile după accident?

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea a făcut, luni, declarații despre accident, după ce, duminică, președintele Klaus Iohannis i-a pus în vedere să facă acest lucruFoto: Adevarul
Gabriel Oprea a făcut, luni, declarații despre accident, după ce, duminică, președintele Klaus Iohannis i-a pus în vedere să facă acest lucruFoto: Adevarul

La aproape o săptămână de la accidentul în care polițistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului a murit, Gabriel Oprea explică de ce n-a făcut declarații publice. Uite cum se eschivează și cum încearcă să pară „ministrul-om”, așa cum îi place să i se spună!

Gabriel Oprea și-a început târzia declarație, încercând să stoarcă lacrimi de la auditoriu, spunând că și el este tată și că realizează ce durere este în sufletul părinților polițistului care și-a pierdut viața.

”În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină și-apierdut viața în misiune și nimic din ce spunem sau facem nu poate alina durerea părinților, a soției, nu poate alina o familie care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declarații după accident și înainte de înmormântare”, susține Oprea.

De la partea cu „ministrul-om”, Oprea trece, apoi, la capitolul „interesul național”, o altă expresie care-i place mult. Mai precis, Oprea spune că nu putea să facă declarații, din moment ce ancheta în cazul accidentului este în desfășurare. „S-a deschis o anchetă penală, astfel că, ulterior acesteia, nu puteam oferi public alte informații. Am ales să acord prioritate faptului că MAI și structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului informațiile solicitate”, continuă ministrul.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că nu a văzut cum s-a produs accidentul și că a aflat despre acesta după ce depășise locul respectiv, iar apoi a comunicat cu șefii din structurile operative pentru intervenție rapidă la fața locului.

Oprea a mai spus că echipajul SMURD a ajuns la fața locului în trei minute și jumătate și că a făcut „tot ce este omenește posibil” pentru salvarea lui Bogdan Gigină.

În final, Oprea a ținut să menționeze apăsat că informațiile potrivit cărora el ar folosi în mod obișnuit coloană oficială sunt doar niște speculații: „Vă asigur că aceste speculații sunt complet nefondate, iar MAI și structurile subordonate acordă sprijin activ pentru desfășurarea anchetei”, a încheiat Gabriel Oprea.

După accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, în spaţiul public s-au vehiculat mai multe întrebări care încă aşteaptă un răspuns de la ministrul Gabriel Oprea, printre care şi cele legate de dreptul acestuia de a beneficia de coloană oficială, dar şi locul de unde acesta venea şi unde trebuia să ajungă în ziua accidentului şi dacă, în condiţii de ploaie, nu trebuia să renunţe la escorta cu motociclist.

Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, echipaje ale Poliţiei Rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar în cazul şefului statului, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi primului ministrului. Miniştrii pot beneficia de însoţire cu echipaje ale Poliţiei Rutiere doar „în situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă”, conform prevederilor legale.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezența a sute de colegi îmbrăcați în uniforme.

Polițistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net