De ce se duc tot mai mulți români să se trateze la privat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Spitale și policlinici de stat tot mai puține și prost dotate și „atenții” pentru medici. Acestea sunt principalele motive care determină tot mai mulți pacienți români să se îndrepte către sistemul privat de sănătate, arată studiile de specialitate.

Piața serviciilor medicale private a crescut, anul trecut, cu 12% față de anul 2016, arată o analiză realizată de o platformă de Internet care oferă informații despre unități medicale, medici și tarife. Conform analizei, la această evoluție au contribuit, în ultimii ani, instabilitatea sectorului public de sănătate și creșterea venitului disponibil al clasei de mijloc. ”Din păcate, România este țara cu unul dintre cele mai reduse volume ale informațiilor din domeniul serviciilor medicale, atât din perspectiva pacienților, cât și a furnizorilor. Acest lucru afectează sectorului public, dar și a celui privat”, a declarat Eliza Pintilie, director Mediprice.

În perioada 2011-2016, numărul spitalelor private din România s-a dublat, ajungând la peste 200 de unități. Pe de altă parte, numărul spitalelor publice a scăzut semnificativ, în urma închiderii a 67 de unități la 1 aprilie 2011. În același timp, numărul centrelor medicale private a crescut de trei ori, până la peste 600 de unități în 2016. Potrivit specialiștilor, inclusiv nivelul ridicat al „plăților din buzunar” în unitățile de stat a contribuit la dezvoltarea pieței private, îngreunând accesul populației la serviciile publice de sănătate.

Utilizatorii români de internet generează, lunar, aproximativ 200.000 de căutări ale sintagmei „analize medicale”. Potrivit raportelor de cercetare a pieței, compararea prețurilor și a ofertelor este un pas esențial în decizia de cumpărare a utilizatorilor online în întreaga lume.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net