De ce roșiile sunt frumoase, dar nu au gust. Cum se vopsesc legumele

Ultima actualizare:

    Nu e normal, dar e comercial”, a precizat profesorul Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară Regele Mihai I al României, într-un interviu publicat de Opinia Timișoarei.
Nu e normal, dar e comercial”, a precizat profesorul Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară Regele Mihai I al României, într-un interviu publicat de Opinia Timișoarei.

Românii se plâng că roșiile nu mai au gustul și mirosul ca pe vremea copilăriei lor. Iată răspunsul corect, venit de la somități în domeniu: legumele sunt vopsite ca să arate bine. ”Nu e normal, dar e comercial”, spun specialiștii.

Roșiile de import ajunse în rafturile supermarketurilor din Timișoara sunt vopsite, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară Regele Mihai I al României, într-un interviu publicat de Opinia Timișoarei.

Întrebat de ce roșiile din marile magazine nu au nici un gust, dar arătă impecabil, profesorul Cosmin Popescu a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât știm noi, iar serele cu pricina ca în filmele Science Fiction.

”Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă superintensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afara țării. Sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultură hidroponică, cu rădăcinile în apă și se pulverizează tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roșia are gust când își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare”, a explicat profesorul Cosmin Popescu, la Interviurile Timișoarei.

Rectorul USAMVB Timișoara a dezvăluit și cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

”De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanță care le dă acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial”, a precizat profesorul Cosmin Popescu.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net