Cum motivează Liviu Dragnea propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh colabărează de 15 ani
Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh colabărează de 15 ani

Nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru postul de premier din partea PSD a fost o surpriză pentru toată lumea. Numele ei nu a fost nicio clipă vehiculat în timpul campaniei electorale, iar Shhaideh nu deţine o funcţie de conducere în PSD. Însă Liviu Dragnea a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat postului Antena 3, că ideea i-a venit de multă vreme.

Lidrul PSD a fost invitat la Antena 3, joi seară, unde a declarat că ideea de a o propune pe Sevil Shhaideh pentru postul de prim-ministru i-a venit încă din timpul campaniei electorale. Nu a spus nimănui însă acest lucru, dar ştia că s-ar putea să fie împiedicat de lege să ceară funcţia pentru sine. Astfel, Shhaideh a fost o alegere potrivită, mai ales că ce doi colaborează de 15 ani. 

”Este între noi o încredere pe care nu o mai poate rupe nimeni, niciodată, pentru nimic. Între noi n-a fost o relaţie de şef-subaltern, ci o relaţie de camarazi care muncim din greu zile şi nopţi”, a spus Dragnea, conform news.ro.

Tocmai pentru că nu ştia dacă Avocatul Poporului va ataca legea care l-a împiedicat să devină premier, Dragnea a aşteptat până luni să îi dea vestea lui Shhaideh. "Am sunat-o duminică după-amiază şi am rugat-o să ne vedem luni. A venit acasă la mine, cu soţul, i-am spus. În final, a fost de acord, categoric asigurând-o de tot sprijinul meu şi implicarea mea”, a spus Dragnea.

Motivul pentru care nu a dat niciun indiciu privind o posibilă nominalizare a lui Sevil Shhaideh a fost unul simplu: ”Dacă pronunţam acest nume până acum, vedeam reporteri prin Siria, printre bombe, spunând că soţul ei e şeful serviciilor secrete ale lui Bashar al-Assad”.

Mai mult, liderul PSD susţine că Iohanni a vrut să o desemneze joi premier pe Shhaideh, însă şi-a schimbat planul după ce Traian Băsescu a venit cu PMP la consulări joi şi "i-a lăsat în mod misterios nişte informaţii". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net