De ce nu a participat Regele Mihai la ceremoniile pentru Regina Ana

Ultima actualizare:

    Regele Mihai
Regele Mihai

Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, a declarat, pentru TVR, că Regele Mihai nu a participat la ceremoniile organizate până acum pentru Regina Ana pentru că este foarte afectat de moartea ei şi îi este “foarte greu”, fiind “o povară teribilă” pentru el.

Casa regală a organizat până acum mai multe ceremonii la Morges, în Elveția, în memoria Reginei Ana, care a murit luni, 1 august. La ceremonii au asistat apropiaţii care nu pot veni la funeraliile care vor avea loc în România, însă Regele Mihai a lipsit.

„Am vorbit ieri (miercuri – n.r.) cu Regele Mihai şi sigur că pentru o persoană în vârstă e o povară teribilă, pentru că, (…) erau extrem de apropiaţi. De aceea absentează de la ceremonii, pentru că îi este foarte, foarte greu”, a spus Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal şi apropiat al Reginei Ana, potrigit digi 24.ro.

Prezența Regelui Mihai la funeraliile Reginei Ana, care vor avea loc pe 13 august, la Curtea de Argeș, este incertă. Dacă inițial s-a anunțat că este posibil ca regele să nu fie prezent la înmormântare, se pare însă că monarhul ar dori să vină în țară, pentru funerarii.

Va fi înmormântată la Curtea de Argeş

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei va ajunge în țară pe 9 august. Ea va fi înmormântată la Curtea de Argeş, în 13 august.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net