De ce nu ies musulmanii în stradă pentru a condamna atacurile

Ultima actualizare:

    Ismael Saidi e marocan, dar e stabilit de mulți ani în Belgia, la Bruxelles
Ismael Saidi e marocan, dar e stabilit de mulți ani în Belgia, la Bruxelles

Dramaturgul belgian de origine marocană Ismael Saidi a oferit răspunsul săptămânii la întrebarea „De ce nu ies în stradă și musulmanii de rând pentru a condamna atacurile teroriste?”. Reacția sa a primit atât aprecieri, cât și critici. Iat-o!

Peste 1.300 de comentarii de toate soiurile, peste 11.200 de distribuiri și peste 24.000 de aprecieri favorabile a avut postarea lui Ismael Saidi pe Facebook. El a răspuns într-un mod inedit întrebării care s-a aflat pe buzele multor occidentali după atentatul de la Bruxelles. Așadar, de ce nu au ieșit musulmanii în stradă, domnule Saidi?

„Pentru că noi conducem taxiurile care duc gratuit oamenii acasă, după ziua de ieri…Pentru că noi îi tratăm pe răniții din spitale...Pentru că noi conducem ambulanțele care se învârt ca stelele pe străzile noastre pentru a încerca să îi salveze pe aceia dintre noi care mai sunt în viață...Pentru că noi ne aflăm la recepțiile hotelurilor care îi primesc gratis pe privitori, începând de ieri...Pentru că noi conducem autobuze, tramvaie, trenuri de metrou, astfel încât viața să poată continua, deși rănită...Pentru că suntem mereu în căutarea criminalilor, în hainele noastre de polițiști, anchetatori, magistrați...Pentru că și noi îi plângem pe cei pe care i-am pierdut...Pentru că noi suntem de două ori, de trei ori mai zdrobiți...Pentru că aceeași credință a dat naștere călăului și victimei...Pentru că noi suntem pierduți și încercăm să înțelegem...Pentru că ne-am petrecut noaptea la ușă așteptând pe cineva care nu se mai întoarce...Pentru că ne numărăm morții...Pentru că suntem în doliu...Restul e tăcere...”

Ești mulțumit de răspunsul său? Comentează pe click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net