De ce a murit asistenta de la Botoșani scoasă de pe lista deceselor cauzate de Covid-19

Ultima actualizare:

    Asistenta Lenuța Buta avea 46 de ani și nu suferea de alte afecțiunifoto: arhiva proprie/Facebook
Asistenta Lenuța Buta avea 46 de ani și nu suferea de alte afecțiunifoto: arhiva proprie/Facebook

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, susţine că decesul asistentei medicale din Botoşani confirmată iniţial cu COVID-19, dar ulterior declarată vindecată, ar fi survenit pe fondul concentraţiei mari de virus din organism.

"Privind decesul asistentei medicale de 46 ani decedată cu două teste negative după tratament cu Remdesivir, rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natură distructivă tisulară sunt imposibil de remediat şi duc la deces. Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65 de ani", a spus medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Întrebată dacă există posibilitatea ca decesul asistentei să fi fost cauzat de concentraţia ridicată de virus din organism, medicul Carmen Dorobăţ a răspuns: "Nu există studii concrete, dar aşa se întâmplă în alte cazuri cu infecţii virale şi ca urmare este logic ca încărcătura virală mare să se coreleze cu aceste urmări".

Citește și:

Asistenta medicală din Botoșani nu a murit de COVID-19. Decesul, reevaluat

Asistenta a stat două săptămâni la Terapie Intensivă

Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este Covid-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea test negativ al femeii.

Lenuța Buta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

În urmă cu câteva săptâmâni, ea s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat. 

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat la Digi24 Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net