De ce e atât de important în armată să-ți faci corect patul: „E primul lucru pe care îl învățăm”

mapn2.jpg

În armată înveți cel mai bine cum se face patul dimineața
În armată înveți cel mai bine cum se face patul dimineața
foto: MApN
Citeste tot despre: 

Patul perfect făcut, întins la linie, de pe care sare moneda, este o cutumă celebră în armată, veche de când lumea, care se păstrează și în ziua de azi. E primul lucru pe care îl învață un militar și are o importanță aparte.

Patul proaspăt făcut, pe care să arunci moneda și aceasta să sară înapoi în sus pe saltea, nu e doar o poveste militărească spusă la gura sobei. Este unul dintre cele mai vechi și trainice obiceiuri ale militarilor, care se respectă cu sfințenie și în prezent. Doi soldați din Sighișoara, care de luni au început cursurile de formare în cadrul Batalionului 72 Apărare, povestesc că printre primele lucruri pe care le-au învățat a fost să-și facă patul. „Suntem soldații Trif Alexandru (din Deveselu, Olt) și Mîrzac Romana (Seleuș, Mureș). Suntem în prima săptămână de instrucție, prima săptămână într-o cazarmă. Printre primele lucruri pe care le-am învățat este făcutul patului. Într-adevăr, dacă dorești să schimbi lumea, începe prin a-ți face patul dimineața. Este altfel decât acasă, trebuie să arate perfect. Este primul lucru bine făcut pe care îl realizezi în zi”, au povestit tinerii pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Există chiar și concursuri de „făcut patul”. Peste 7 săptămâni, la finalizarea cursului, odată cu depunerea jurământului militar, la unitatea din Sighișoara se va organiza un concurs contra-cronometru de aranjare a patului de pe care să sară moneda.

mapn1.jpg

Militarii iau în serios acest obicei care, pentru ei, reprezintă ordinea
Militarii iau în serios acest obicei care, pentru ei, reprezintă ordinea
foto: MApN
Loading...
 
 

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1