De ce divorţează miliardarul Dan Grigore Adamescu? Posibila explicaţie a solicitării soţiei

Ultima actualizare:

    Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu (66 de ani)Foto: arhiva Click!
Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu (66 de ani)Foto: arhiva Click!

Averea uriaşă a miliardarului Dan Grigore Adamescu s-a înjumătăţit anul trecut, odată cu problemele omului de afaceri cu Justiţia. Acum este pe cale să mai piardă un munte de bani pentru că soţia lui, Carmen Adamescu, a cerut divorţul şi jumătate din avere.

Omul de afaceri Dan Adamescu, 66 de ani, riscă să iasă din Topul miliardarilor. Soţia sa, Carmen, a depus pe 20 iulie dosar de divorţ la Judecătoria Sector 1, după 12 ani de căsătorie. În motivaţie, aceasta spune că s-ar fi săturat de escapadele şi de jignirile lui, iar el i-ar fi reproşat că îl fură, potrivit protv.ro.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, la 2 februarie, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, decizie pe care miliardarul a contestat-o.

n curând, Instanţa Supremă va da sentinţa finală. Decizia a fost luată într-un dosar de dare de mită unor magistraţi pentru rezolvarea unor firme ale sale, aflate în insolvenţă. Carmen Adamescu a cerut ca procesul să nu fie public, divorţul să fie pronunţat din vina lui.

Carmen, soţia afaceristului, a cerut despărţirea, dar şi jumătate din avere
Carmen, soţia afaceristului, a cerut despărţirea, dar şi jumătate din avere

Motivul invocat: “Am suferit ca o soţie inocentă”, a motivat ea, potrivit protv.ro. Totuşi, gurile rele nu se sfiesc să spună că divorţul ar fi, de fapt, o încercare a lui Dan Adamescu de a-şi pune averea la adăpost de o eventuală confiscare decisă de judecători. 

Soţii Adamescu sunt împreună din 1993, pe când omul de afaceri - aflat în Germania din 1978, a început să facă importuri cu televizoare în România. S-au căsătorit în 2003, la Monaco. Împreună au dezvoltat un imperiu financiar în ţara noastră: Magazinul Unirea, Hotelul Intercontinental, Astra Asigurări sunt doar câteva dintre afacerile care le-au adus sume colosale.

 Acum, Carmen Adamescu îşi doreşte jumătate din compania Unirea Shopping Center, pe care o şi conduce. Fiecare din cei doi au câte un copil care ar putea conduce imperiul financiar al tatălui lor. Judecătoria Sectorului 1 urmează să stabilească primul termen de judecată.

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Click! spune

În 2013, Dan Grigore Adamescu era al doilea miliardar al ţării, cu o avere estimată la 950 milioane de euro. Din pricina problemelor cu Justiţia, anul trecut se estimează că averea ar fi scăzut la 410 - 430 milioane euro.

Cel mai bogat român este burlac de anul trecut

Carmen Adamescu vrea  jumătate din magazinul Unirea, pe care-l şi conduce
Carmen Adamescu vrea jumătate din magazinul Unirea, pe care-l şi conduce

Un alt miliardar român a divorţat, de îndată ce au apărut probleme serioase cu Justiţia. Cel mai bogat român, Ioan Niculae, a divorţat la 27 mai, anul trecut, de Domniţa Niculae. Magistraţii au respins însă cererea soţiei de a primi 10 milioane de euro din averea omului de afaceri.

 Domniţa Niculae
Domniţa Niculae

Totodată, s-a dispus ca fosta soţie a lui Ioan Niculae să revină la numele purtat anterior încheierii căsătoriei, acela de Radu, potrivit deciziei luate de Judecătoria Sectorului 1. Cererea de divorţ a fost înaintată de omul de afaceri după 31 de ani de căsnicie. Ioan Niculae este proprietarul grupului InterAgro, iar averea sa este estimată la circa 1,2 miliarde de dolari, potrivit topului Forbes pe 2014. În prezent, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru finanţarea ilegală a campaniei PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net