De ce a cântat imnul comunist la Târgu Ocna? Primarul vine cu explicații. Ce s-a întâmplat de fapt

Ultima actualizare:

    Târgu Ocna este oraș turistic, dar și încărcat de istorie, spun oficialitățile
Târgu Ocna este oraș turistic, dar și încărcat de istorie, spun oficialitățile

La Târgu Ocna, cu prilejul manifestărilor organizate de Ziua națională a României, din boxe s-a auzit imnul comunist, cântat până în 1989, „Trei culori”. Apoi, a urmat cel oficial, pe care îl avem azi, „Deșteaptă-te române”. Primarul a explicat ce s-a întâmplat de fapt.

Ziua și viralul! După ce ieri pe internet au apărut jandarmii de la Cluj care au demonstrat că nu știu ce este acela un pas de defilare și nici ureche muzicală nu au, joi avem parte de alte momente virale. Pe rețelele de socializare au apărut, pe rând, filme surprinse de la ceremoniile din București, dar și din țară. Antologic este cel în care un jandarm cade cu tot cu cal însă din spate vine puternic un alt video filmat la Târgu Ocna. Aici s-a intonat imnul de pe timpul comuniștilor. Interesant este faptul că nimeni dintre participanții la festivitate nu a avut nici măcar o tresărire.

Primarul s-a simțit dator să vină cu explicații după ce filmul a inundat toate canalele media.  

Primarul Cristian Aurelian Ciubotaru spune că a fost folosit cântecul original, compus de Ciprian Porumbescu, și nu varianta imnului Republicii Socialiste România,, care are textul modificat de însuși Nicolae Ceaușescu. Însă, chiar și așa, alegerea nu a fost deloc una inspirată, căci melodia scoate la lumină amintiri foarte dureroase.

„Să nu deformăm realitatea” a spus acesta la Digi24. „Orașul-stațiune Târgu Ocna este încărcat de istorie și tradiția este ca să se organizeze Ziua Națională a României de 1 decembrie. Evenimentul de anul acesta a fost transmis live și pe canalul de Facebook a orașului Târgu Ocna și înregistrarea este publică. La manifestare au fost și alte persoane care probabil au înregistrat și transmis acțiunea desfășurată în oraș. În cadrul evenimentului, lucrurile au decurs astfel: salutul meu de deschidere, a fost introdus drapelul României care a fost primit în dar de la niște distinși oficiali zilele trecute când ne-au vizitat stațiunea. Pe momentul când a sosit drapelul a fost derulată melodia «Trei culori», scrisă de poetul Ciprian Porumbescu. După care eu am transmis și a fost intonat live imnul de stat al României, «Deașteaptă-te, române!», de către o distinsă colaboratoare a centrului cultural. Melodia nu a fost acel imn modificat, fostul imn din perioada comunistă”, a mai explicat edilul.

„Tricolorul”, cunoscut și sub numele „Trei culori”, a fost imnul național al Republicii Socialiste România din anul 1977 și până la Revoluția din 1989. A fost înlocuit cu „Deșteaptă-te, române!”, cântec patriotic compus în perioada Revoluției de la 1848. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net