De ce Aurelia Ion avea voie să fie în avionul prăbuşit. Medicii explică

Ultima actualizare:

    Cauza morţii Aurei Ion nu a fost incă stabilită de anchetatori
Cauza morţii Aurei Ion nu a fost incă stabilită de anchetatori

De la tragicul accident din Munţii Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa Adrian Iovan şi Aurelia Ion, tot mai multe persoane au declarat că studenta nu avea voie să fie în avion sau chiar ce să caute într-o sală de operaţie.

Cu toate acestea, doctoriţa Olivia Sgarbură, medic specialist în chirurgie generală, a subliniat că stundeţii la Medicină au dreptul să participe la tot ce ţine de pregătirea lor profesională, inclusiv să intre în săli de operaţie sau să ia parte la programe de voluntariat ca cel în care era implicată Aurelia.

"Văd proliferate pe internet fel şi fel de păreri cum ca Aurelia Ion nu ar fi avut voie sa fie prezenta in avion/intr-o sala de operatie in calitate de studenta. In 2003 cand am infiintat cu un grup de prieteni SSCR care are astazi 1200 membri studenti pasionati de chirurgie, exact asta a fost ideea: sa deschidem practica chirurgicala tuturor celor interesati... In Franta sau Spania, studentii au, in timpul stagiilor de chirurgie, OBLIGATIA sa participe la actul operator (ca mana a IIIa - a IVa). In Romania, ei nu au aceasta obligatie. Dar, cu acordul sefului de stagiu, ei au dreptul sa fie implicati in actul chirurgical. Conform articolului 49 b din Carta Universitara a UMF Carol Davila, studentii au dreptul «să utilizeze sălile de curs şi seminar, laboratoarele, sălile de lectură, biblioteca, bazele sportive, cluburile şi orice alte mijloace puse la dispoziţie de instituţie pentru o temeinică pregătire profesională, pentru activitatea stiinţifică, culturală şi sportivă».

Prin extensie asta poate insemna chiar participare la activitatea de transplant care se realizeaza in clinici universitare. Eu insami am participat la prelevari ca studenta desi nu in Romania, ci in Spania si cred ca a fost una dintre experientele memorabile care m-au apropiat de chirurgie.Faptul ca nu era obligata si ca a facut o astfel de activitate voluntar, nu face decat sa contureze mai frumos profilul profesional al Aurei si sa dea o semnificatie sacrificiului ei", a scris doctoriţa pe blogul personal.

FOTO UPDATE Un soldat a leşinat la înmormântarea studentei. Mama nu s-a dezlipit de poza fiicei

Incredibil! Firma de asigurări nu vrea să despăgubească familia studentei moarte în Apuseni

Fratele Aurei Ion: «Dumnezeu a lăsat-o să zboare pentru a-i tăia aripile»

Mărturia sfâşietoare a surorii Aurei Ion: «Jumătate din sufletul meu a murit»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net