De ce a aterizat forțat elicopterul Black Hawk

elicopter.jpg

black hawk
Elicoperul american Black Hawk a fost implicat joi dimineață într-un incident grav, chiar în centrul Bucureștiului

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Ancheta deschisă în cazul aterizării forțate a elicopterului american Black Hawk scoate la iveală primele informații. Se pare că totul a pornit de la o defecțiune tehnică a cutiei de viteze. Pentru că riscul prăbușirii era foarte mare, pilotul a luat decizia de a ateriza de urgență chiar în mijlocul intersecției din piața Charles de Gaulle.

Raportul anchetatorilor arată că în timpul zborului, în elicopter s-a aprins un senzor care arăta o defecțiune la cutia de viteze, scrie Digi24. În aceste condiții, piloții au știut că au la dispoziție foarte puțin timp pentru a aduce aeronava la sol. Exista riscul ca transmisia să se blocheze, ceea ce ar fi dus la un picaj.

Procurorii spun că piloții s-au comportat exemplar, au identificat locul în care puteau să aterizeze și au efectuat manevra în doar câteva secunde. În caz contrar, am fi vorbit despre o adevărată tragedie.

Anchetatorii de la Parchetul Militar au ajuns la aceste concluzii după expertiza făcută asupra elicopterului, care a fost verificat la baza militară 90 de la Otopeni.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației. Aparatul a pierdut altitudine și a aterizat forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală, în Piața Charles de Gaulle. În urma acestui incident, parada aeriană care urma să se desfășoare în 20 iulie a fost anulată.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul