De azi, primești 6.500 de lei ca să-ți iei mașină nouă prin „Programul Rabla”

rabla-2019.jpg

masini vechi rabla 2019
Programul a fost suplimentat cu 135 de milioane de lei
sursa foto: click.ro
Citeste tot despre: 

Azi a reînceput Programul Rabla, după ce bugetul a fost suplimentat cu 135 de milioane de lei. Astfel, orice român care vrea să scape de hârbul parcat în fața blocului, îl poate înlocui cu o mașină nouă pentru care va primi un voucher de 6.500 de lei. Acești bani pot reprezenta avansul pentru un autoturism mai prietenos cu mediul.

Bugetul Programului Rabla Clasic a fost suplimentat cu 135 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. „Numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăşi numărul primelor de casare acordate până acum de Administraţia Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an”, a transmis zilele trecute, într-un comunicat, Ministerul Mediului.

Prima de casare: 6.500 de lei

Prin Programul Rabla Clasic, aflat la a 15-a ediţie, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante şi au fost achiziţionate peste 300.000 de maşini noi, care poluează mai puţin. În 2019, suma alocată inițial a fost de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei, şi se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km.

Condiţiile de participare

La programul Rabla 2019 pot participa atât persoane fizice, cât şi persoane juridice. Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani, adică să fi fost înmatriculate iniţial în România înainte de 1 ianuarie 2011. Există câteva condiţii pe care proprietarul persoană fizică trebuie să le îndeplinească pentru a avea dreptul la prima de casare. Iată care sunt acestea:

 • are domiciliul sau reşedinţa în România;
 • nu are obligaţii de plată la bugetul local;
 • s-a înscris la un producător validat în vederea achiziţionării unui autovehicul nou, obţinând notă de înscriere;
 • a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat şi a obţinut certificatul de distrugere;
 • a radiat din evidenţa circulaţiei autovehiculul uzat şi a obţinut certificatul de radiere;
 • a prezentat producătorului validat dovada distrugerii şi a radierii din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat;
 • a achiziţionat autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat notă de înscriere.

Cum iei ecobonus

La casarea maşinilor vechi şi poluante se poate obţine şi un ecobonus:

 • la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, se acordă un ecobonus în valoare de 1.700 lei.
 • la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt, se acordă un ecobonus în valoare de 1.000 lei;
 • ecobonusurile se pot cumula dacă maşină îndeplineşte ambele condiţii, putând ajunge la 9.200 de lei.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/rabla-2019-cati-romani-si-au-schimbat...

https://www.click.ro/news/national/rabla-pentru-electrocasnice-cum-te-in...

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

 

Loading...

Citește și

 • Fiabilitatea maşinilor second-hand este esenţială pentru cei care vor să facă o astfel de achiziţie, iar un instrument care contorizează această calitate a fost pus la dispoziţie de un sondaj Driver Power în care au fost consultaţi 80.000 de proprietari de autoturisme.

 • Sexy, celebre, blonde sau brunete, conduc maşini de lux a căror valoare depăşeşte milionul de euro. Click! vă spune ce bolizi conduc unele dintre cele mai de succes vedete şi cât valorează fiecare automobil. Bianca Drăguşanu e în top cu două maşini care costă 675.000 €.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1