De aici se reporneşte curentul în 3 minute

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Aoleu, iar a căzut curentu!". Aproape că nu e bucureştean care să nu fi rostit măcar o dată această frază. De la anul, însă, cei care râmân în beznă din cauza avariilor, nu vor mai aştepta cu orele să le vină curentul.

Motivele pentru care curentul pică des în Capitală sunt mai multe, spun reprezentanţii Enel Muntenia: lucrările de modernizare, supraconsumul, furtul de energie şi vechimea reţelelor.

Cele mai afectate cartiere din cauza vechimii reţelelor sunt Bucureştii Noi, Pajura, Chitila, Rahova, Drumul Taberei, Unirii (Rond Coşbuc) şi Militari (Gorjului).

„Penele au început în 2005, când şi-au construit toţi vile şi s-au legat la reţea. Cel mai grav a fost în ianuarie 2007, atunci când mi s-a stricat centrala. Reparaţia m-a costat 400 de lei şi alţi 400 de lei am dat pe un stabilizator de curent", se plânge Maria Bolnăvoaie, care locuieşte în Bucureştii Noi.

Din 2012 însă, pentru ea va fi mult mai bine. Prin noul centru de Telecontrol, inaugurat de curând, tehnicienii îi pot realimenta locuinţa cu un singur click.

Maria Bolnăvoaie a fost nevoită să cumpere un stabilizator de curent pentru a nu i se strica centrala

simeon stalpnicul png

În caz de avarie, furnizorul de electricitate nu va lăsa în beznă tot cartierul, ci doar acel punct cu probleme. Acesta va fi închis şi reparat, celelalte fiind repornite imediat.

Astfel, în loc să aştepte cu orele până ce echipajele Enel depistează locul exact al avariei, bucureştenii care locuiesc departe de zona afectată vor avea lumină în cel mult trei minute. De noile beneficii se pot bucura momentan locuitorii din Bucureştii Noi, Pajura, Rahova, Măgurele şi Buftea.

simeon stalpnicul png

„Acum, când avem o avarie, toată acea linie este închisă şi, astfel, sunt afectaţi 20.000-30.000 de oameni. Noul sistem ne permite să izolăm acel post cu probleme. În acest fel, putem realimenta celelalte posturi, astfel încât ceilalţi clienţi să nu mai fie afectaţi", a explicat Gheorghe Oprea, directorul de exploatare al Enel. Din 2013, de beneficiile Telecontrolului se vor bucura şi cei care locuiesc în Drumul Taberei şi Chitila.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net