Daţi-le amenzi usturătoare! Uite ce au făcut câţiva bădărani pe o plajă din Delta Dunării!

Ultima actualizare:

    Turişti lipsiţi de bun simţFoto: "Adevărul"
Turişti lipsiţi de bun simţFoto: "Adevărul"

Nu mai au ruşine! În zonele din Rezervaţia Delta Dunării unde campingurile lipsesc, turiştii se descurcă cum pot. Acolo unde dorm şi mănâncă, se bronzează şi îşi fac nevoile. Astfel, unele teritorii sălbatice ajung gropi de gunoi, iar amenzile nu mai sperie pe nimeni. Câţiva turişti din Olt au spălat un covor la mal, apoi s-au săpunit bine şi s-au scăldat în Dunăre!

Vara, când apa Dunării seacă, în dreptul localităţii Nufăru din Deltă (la 12 kilometri de Tulcea) se dezvăluie o mică porţiune de plajă unde localnicii vin de când se ştiu să se recreeze. O dată cu dezvoltarea turismului în zonă (localitatea e situată pe drumul spre Mahmudia şi Murighiol), oamenii au descoperit această zonă şi obişnuiesc să campeze aici. Mizeria pe care o lasă în urmă este însă de nedescris. Duminică, zona arăta ca o imensă groapă de gunoi. Din loc în loc puteau fi văzute sticle de plastic, cutii golite de bere, hârtii şi resturi de la focurile de peste noapte.

Vizitatorii lasă în urmă multe gunoaie
Vizitatorii lasă în urmă multe gunoaie

Au spălat covorul în Dunăre

Peisajul s-a animat brusc şi din stufăriş au ieşit doi bărbaţi dezbrăcaţi până la brâu, care trăgeau de un sac negru, în care se afla un covor lung. În zona de vegetaţie se afla camuflat un autocar din care, cel mai probabil, provenea covorul. Bărbaţii au clătit covorul în Dunăre, apoi l-au întins pe iarbă. După ce au terminat treaba, indivizii, cărora li s-a alăturat un cetăţean cu abdomenul proeminent, au intrat în apă cu un săpun în mână. Deşi pe micul sector de plajă sunt mai multe familii cu copii, cei trei nu se sinchisesc, ci îşi împrumută săpunul unul altuia şi se spală pe spate unii pe alţii.

Două remorci cu sticle din plastic

Autocarul cu care au călătorit până la Nufăru are numărul de înmatriculare OT 09 TPL şi aparţine societăţii Loctrans, compania publică de transport în comun Slatina, la care Primăria este acţionar. În stânga şi în dreapta aleii unde este parcat autobuzul rişti să calci peste hârtie igienică, fecale şi alte resturi aruncate de alţi turişti.

Primarul localităţii Nufăru, Ion Dănilă, cunoaşte aceste probleme, dar spune că este depăşit de situaţie. Edilul susţine că nu poate trimite un poliţist local care să stea toată ziua pe plajă. „Nu mă aşteptam ca totul să ia astfel de proporţii. Am fost joia trecută în zonă şi am văzut cum arăta plaja. Oamenii mei au strâns de acolo două remorci de sticle din plastic“, oftează primarul.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net