Dată în judecată de CAS Iași pentru o operație suferită în Italia, o botoșăneancă a câștigat procesul

La zece ani de la o intervenție chirurgicală suferită în Italia, o botoşăneancă s-a trezit data în judecată de CAS în românia pentru a plăti costul intervenţiei. Femeia a dovedit în instanță că avea card european de sănătate valabil, iar CAS va trebui să-i plătească şi cheltuielile de judecată.

Pe atunci studentă la Facultatea de psihologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Ioana G. a plecat în vara lui 2010 în Italia. Pe 14 iulie 2010, s-a prezentat la Serviciul de Prim Ajutor din Regiunea Umbria cu febră, vărsături şi dureri abdominale. În urma consultaţiei, ea a fost trimisă acasă, scrie monitorulbt.ro.

A făcut dovada că este asigurată în România

A doua zi, pentru că durerile se accentuaseră, a mers din nou la spital și a fost operată, însă numai după ce a făcut dovada că este asigurată în România. A stat internată în spitalul din Marsciano o săptămână, în perioada 15 iulie – 22 iulie 2010.  

Cardul european de sănătate a expirat la începutul lui 2011, data la care reprezentanţii spitalului din Marsciano nu solicitaseră achitarea contravalorii intervenției chirurgicale. Când au făcut-o, în aprilie 2011, cardul nu mai era valabil, însă Casa Naţională de Sănătate din România a plătit.

CAS Iași a dat-o în judecată

Numai că, opt ani mai târziu de la efectuarea plății, în iulie 2019, botoşăneanca a fost acţionată în instanţă de Casa Asigurărilor de Sănătate Iaşi, care i-a cerut banii pentru săptămâna în care a stat internată în Italia, pe motiv că nu ar fi fost asigurată.

Femeia a câștigat procesul

Tânăra nu s-a lăsat intimidate și a adunat toate actele necesare pentru a dovedi că în perioada respectivă era studentă şi prin urmare era asigurată medical, iar cardul european de sănătate era valabil la momentul intervenţiei chirurgicale.

În urma procesului, Judecătoria Botoşani a analizat situaţia şi i-a dat câştig de cauză tinerei, acţiunea Casei Asigurărilor de Sănătate Iaşi fiind respinsă ca prescrisă. Instituţia a fost obligată să-i plătească femeii şi cheltuielile de judecată, respectiv 1.650 lei. 

 

Citește și: 

 

EXCLUSIV Fata despăgubită cu un milion de euro a mai câștigat un proces Compania de Drumuri! 

 

Exclusiv! Slav a câștigat procesul cu banca pentru casa Andei Adam

 

Loading...

Citește și

  • Ambiţioasă! O femeie din comuna argeşeană Băiculeşti, care a lucrat ca formator de judecători în Franţa, s-a întors în ţară acum câţiva ani şi s-a lovit de birocraţie. Simona Niculescu n-a dezarmat şi a dat în judecată Primăria pentru toate problemele de care s-a lovit. Rezultatul? A câştigat de fiecare dată procesele.

  • Cabral

    Veste bună pentru prezentatorul Cabral Ibacka. La mai bine de un an de când a deschis proces pentru restituirea taxei de poluare, Cabral a câştigat lupta cu statul. El îşi va recupera cei aproape 10.000 de lei pe care i-a plătit pentru maşina sa.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1