A dat palatul din Snagov pe închisoarea de la Găești. De ce a ales Bogdan Olteanu să se predea la IPJ Dâmboviţa

Ultima actualizare:

    Bogdan Olteanu a fost condamnat la 5 ani de închisoareFoto: Arhivă Click!
Bogdan Olteanu a fost condamnat la 5 ani de închisoareFoto: Arhivă Click!

Din palatal său construit în stil brâncovenesc, pe malul lacului Snagov, fostul viceguvernator al BNR a ajuns în pușcărie, unde va petrece următorii 5 ani. Tot un fel de ”palat” e și noua lui ”casă”, dacă ținem cont de faptul că Penitenciarul VIP de la Găești, unde are toate șansele să ajungă, a fost dorit de multe persoane importante ajunse după gratii.

Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a României şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu s-a predat, joi, la IPJ Dâmbovița. Motivul pentru care proaspătul deținut a ales această destinație este simplu: ținta reală este să se cazeze la Penitenciarul de la Găești, acolo unde persoane importante ca Victor Babiuc sau Ioan Niculae, patronul Astra Ploiești, și-au ispășit pedepsele.

Țintă precisă: Penitenciarul VIP de la Găești   

Principala condiție ca să ajungă la Găești este adresa din buletin, pe care Olteanu o îndeplinește: are domiciliul în județul Dâmbovița, mai exact în comuna Aninoasa. Astfel, fostul viceguvernator va avea posibilitatea cât de curând să-și petreacă următorii ani în Penitenciarul  VIP de la Găești, unde are la dispoziție ateliere de pictură sau de dans, bază sportivă cu terenuri de fotbal, tenis ori baschet, cursuri de dresaj canin, paturi din lemn sau saltele de tip Relaxa și mâncare foarte bună, scrie adevarul.ro. Nu seamănă cu ”palatal” lui de la Snagov, cu două etaje, foişor, terase cu coloane “dantelate” spre acoperiş, debarcader și stație de epurare, dar tot e mai bine față de restul penitenciarelor din țară. 

Bogdan Olteanu si-a ridicat un „palat” in stil brâncovenesc pe malul Lacului Snagov.
Bogdan Olteanu si-a ridicat un „palat” in stil brâncovenesc pe malul Lacului Snagov.

Pedeapsă definitivă redusă cu doi ani

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit procurorilor, banii au fost transferați dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL. De asemenea, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare și a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro. Condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare, Bogdan Olteanu a obținut la Curtea de Apel București o reducere a pedepsei, urmând să ispășească doar 5 ani. 

Citește și: 

Bogdan Olteanu, fostul președinte al Camerei Deputaților, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Bogdan Olteanu a fost eliberat! Va fi plasat în arest la domiciliu

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net