A dat gata o sticlă de vin, apoi a călcat-o pe Andreea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La cei 29 ani ai săi, îi plăceau maşinile şi alcoolul, iar combinaţia i-a fost de ajuns ca să omoare o frumoasă studentă şi să ajungă după gratii. Înainte sa se urce la volan, sâmbătă seara, Liviu Traian Marinel, zis „Pako" a băut o sticlă de vin roşu. Apoi a dat vina pe o defecţiune la maşină ca să scape de acuzaţii.

Nu avea nevoie de amici de pahar. Bea de unul singur, iar de multe ori se îmbăta şi pleca spre casă, la volan. Asta povestesc prietenii despre Liviu. Sâmbătă seara a cumpărat o sticlă de vin pe care a băut-o singur, în parcarea unui mall din Constanţa. Distracţia a durat două ore, după care a mai stat alte două ore şi a spart seminţe în maşină, alături de doi cunoscuţi. După ora 23.00, „Pako" a plecat spre casă.

Conducea un Renault decapotabil cumpărat cu 1.500 €, în urmă cu jumătate de an. Tânărul mergea spre casă pe unul dintre marile bulevarde ale Constanţei. Avea viteza puţin peste cea legală. Mai avea mai puţin de un kilometru până la scara blocului. În jurul orei 23.13, Andreea Roşu, frumoasa lui victimă mergea la o petrecere de Sfinţii Mihail şi Gavriil.

simeon stalpnicul png

Era aşteptată de trei prieteni, într-o maşină parcată pe partea cealaltă a bulevardului. Prietena ei cea mai buna era la volan şi se uita spre ea cum păşeşte cu tocurile cui şi îmbrăcată elegant. O maşină a oprit în dreptul trecerii şi i-a dat prioritate. Liviu nu a oprit decât după ce a luat-o pe tânără pe capotă şi parbrizul maşinii sale s-a spart. A coborât din maşină şi şi-a pus mâinile în cap. "Nu am văzut-o, nu am văzut-o, nu am văzut-o", a strigat la prietenii ei care sunau deja la 112. Un minut mai târziu, o ambulanţă a trecut pe lângă locul accidentului şi prietenii Andreei au sărit să-i facă semne să oprească.

Era deja prea târziu. Andreea a murit pe loc. La audieri, Pako a declarat că i-a fost frică de prietenii fetei şi s-a făcut nevăzut pe o străduţă. I se părea că este urmărit, aşa că a găsit o maşină şi s-a ascuns sub ea. A stat acolo aproape o oră, până când în zonă s-a făcut linşte şi apoi a plecat spre blocul în care locuieşte alături de mama sa. Femeia l-a convins să se predea. La patru ore după producerea accidentului, alcoolemia era de 0,56 la mie în aerul expirat.

Anchetatorii au stabilit că atunci când s-a urcat la volan avea 1,5 la mie alcool în sânge. Oamenii legii ştiau cine este vinovatul înainte ca Pako să se predea. Au găsit în maşina lui contractul de vânzare-cumpărare al autoturismului şi l-au vizitat şi acasă. Nu au mai găsit-o decât pe mama lui.  La audieri, Pako nu a dat nici un semn de regret. Nu avea remuşcări, dar a încercat tot timpul să dea vina pe maşină. "E vina mea că nu merge ventilaţia, că erau geamurile aburite şi că nu am văzut-o?" a repetat el poliţiştilor.

Sute de constănţeni au condus-o ieri pe ultimul drum pe frumoasa Andreea Roşu.

Liviu Marinel, zis Pako, a stat 9 ani în Spania

Pako nu este obişnuit cu România. În anul 2003 el a plecat pentru prima oară din ţară şi nu a mai revenit decât în 2012. Odată ajuns acasă, în toamna anului trecut, Liviu Marinel nu a reuşit să-şi găsească locul printre români.

A găsit ­totuşi un loc de muncă pentru o companie de nave de croaziere din Spania şi a plecat pe mare pentru şase luni. În aprilie 2013 s-a ­stabilit din nou în Constanţa. Nu avea loc de muncă, dar banii strânşi pe mare îi ofereau destule resurse pentru  micile lui plăceri - alcoolul şi petrecerile. ­Liviu Marinel a fost arestat dumincă, 10 noiembrie. Astăzi se judecă ­recursul, dar şansele ca el să fie lăsat în libertate sunt minime. Poliţiştii de la Serviciul ­Rutier Constanţa au un ­dosar solid: ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis şi în stare de ebrietate. Toate acestea îi pot aduce lui Pako până la 15 ani după gratii. 

Click! spune

Poliţiştii spun că Liviu Marinel le-a prezentat un permis de conducere înregistrat în Spania. Bucata de plastic era roasă şi avea numele de familie scris greşit - “Mariel” în loc de “Marinel”. Pentru poliţiştii români, acel permis nu este unul valabil şi, până la sosirea unui răspuns din partea omologilor spanioli, îl consideră fals.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net