Darius Vâlcov și-a dat demisia după o discuție cu Viorica Dăncilă

darius-valcov_0.jpg

darius valcov plecand
Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă
foto: arhiva Click!

Darius Vâlcov a demisionat luni din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse guvernamentale, Viorica Dăncilă l-a chemat la o discuție, iar după această întâlnire, Vâlcov a demisionat. Această demisie nu este însă deloc surprinzătoare, având în vedere că Vâlcov era unul dintre oamenii de încredere ai fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Demisia lui Vâlcov vine în contextul în care majoritatea oamenilor apropiați lui Liviu Dragnea au fost îndepărtați treptat din funcții, anunță Hotnews. Săptămâna trecută a fost retrasă din funcția de consilier onorific Anca Alexandrescu, în locul ei fiind numit deputatul Remus Borza.
Darius Vâlcov a fost, la rândul lui, condamnat la 8 ani de închisoare, în prima instanță, pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. Darius Vâlcov ar fi săvârșit faptele de care este acuzat în perioada în care era primar al municipiului Slatina.În prezent, dosarul său se află la Instanța Supremă, următorul termen din procesul în apel urmând să aibă loc pe 11 iunie.

Darius Vâlcov, autorul programului economic al PSD

Darius Vâlcov a fost considerat eminența cenușie a programului economic PSD și artizan al mai multor măsuri economice controversate, în calitate de consilier al premierului Viorică Dăncilă. Vâlcov este cel care a gândit și elaborat controversata OUG 114/2018, care a bulversat mai multe sectoare economice (bănci, energie, telecom, fondurile private de pensii). Unul dintre cei care i-au fost alături în atacurile sale asupra acestor sectoare este actualul ministru al finanțelor Eugen Teodorovici, amândoi acuzând multinaționalele că jefuiesc România.

 

Citește și:

Darius Vâlcov, urmărit penal pentru divulgarea unui secret de stat

Aici a vrut Darius Vâlcov să facă «muzeu» cu picturile din șpagă FOTO

 

Loading...

Citește și

  • darius valcov

    Avea o colecție impresionată de tablouri valoroase, lingouri de aur, dar și bani cash, despre care se spunea că-i ținea ascunși prin cimitir. Acum, Darius Vâlcov pare a fi un om sărac. Ultima declarație de avere arată că fostul ministru de Finanțe, actualmente consilierul premierului Viorica Dăncilă, trăiește de pe o lună pe alta, din salariu.

  • lavinia sandru divort darius valcov

    Realizatoarea TV Lavinia Şandru a decis să bage divorţ de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, care se află în arest din 2 aprilie. Deşi cei doi nu mai formau de ceva vreme un cuplu, Lavinia Şandru a amânat să înainteze actele de divorţ. Însă situaţia actuală a determinat-o pe prezentatoare să divorţeze de Darius Vâlcov.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1