Darius Vâlcov e falit! Ce a făcut cu averea

Ultima actualizare:

    Darius Vâlcov și-a trecut în declarația de avere doar salariul
Darius Vâlcov și-a trecut în declarația de avere doar salariul

Avea o colecție impresionată de tablouri valoroase, lingouri de aur, dar și bani cash, despre care se spunea că-i ținea ascunși prin cimitir. Acum, Darius Vâlcov pare a fi un om sărac. Ultima declarație de avere arată că fostul ministru de Finanțe, actualmente consilierul premierului Viorica Dăncilă, trăiește de pe o lună pe alta, din salariu.

Nu aduce anul ce aduce clipa! Când credea că are lumea la picioare și că s-a ajuns, Darius Vâlcov, fost primar la Slatina și apoi ministru de Finanțe, a fost ruinat.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în 2015, după ce l-au acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi obţinut mai multe bunuri din partea unui om de afaceri, ca să-i înlesnească obținerea unor contracte din poziția de edil.

Ținea banii ascunși în cimitir și tablourile băgate în pereți

Este vorba despre trei lingouri de aur, care cântăreau în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii au susţinut că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif, în casa unui prieten. Tot procurorii au găsit ascunse în pereții locuinței lui Darius Vâlcov din Slatina, dar și pe la prietenii acestuia, 101 tablouri semnate de pictori celebri, precum Pablo Picasso, Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Băncilă. Alte 47 au fost predate de bunăvoie autorităților.

Toate ar fi fost cumpărate de Vâlcov din bani obținuți din mită și ar fi trebuit să ajungă în propria sa galerie de artă, pe care voia să o deschisă în Bucureşti.

Au fost puse sub sechestru și se află la Muzeul Naţional de Artă a României.

Vâlcov:”Totul este o minciună”

Pe 8 februarie 2018, acesta a fost condamnat, de Instanţa Supremă, la opt ani de închisoare și confiscarea a 6.200.000 lei, iar acum se judecă recursul.

La termenul de ieri, 17 iulie, Vâlcov a declarat că nu există în rechizitoriu sau în vreo declarație de martor din dosarul său vreo referință la tablouri sau sume de bani ascunse prin cimitir și a spus este vorba de o minciună.

Tot o minciună este și declarația sa de avere de anul acesta? Potrivit documentului, consilierul premierului nu deține nimic pe numele lui: nici case, nici terenuri, nici mașini și nici vreo sumă în cont. Singurii bani trecuți sunt cei obținuți din salariu, adică 39.034 venit anul. Ceea ce înseamnă 3.252 de lei lunar.

În anii trecuți, când era căsătorit cu Lavinia Șandru, toate bunurile se aflau pe numele soției: mașini, bijuterii, obiecte de artă, bani în cont, dar și acțiuni, în calitate de asociat, la firma Loyal Leasing.

Din declarațiile Laviniei Șandru date în anul trecut în fața judecătorilor, cei doi au obținut de la nuntă și botez jumătate de milion de euro, bani pe care i-ar fi investit.

Aceștia au divorțat în 2015, iar Lavinia s-a recăsătorit în 2016 și are un copil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net