Darius Vâlcov a demisionat din postul de ministru

darius_valcov_demisie.jpg

darius valcov
Darius Vâlcov şi-a înaintat duminică demisia
Foto: Mediafax
Citeste tot despre: 

Ministrul a fost audiat, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă., iar duminică Darius Vâlcov a demisionat din postul de ministru, după ce şi Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru.

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post nefiind încă nominalizat un înlocuitor.

"Premierul va mai amâna câteva zile nominalizarea unui nou ministru, în aşteptarea finalizării proiectului noului Cod Fiscal", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta, care a precizat că a discutat, duminică după-amiază, şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Ponta a precizat că i-a acceptat demisia lui Vâlcov, dar i-a cerut să prezinte totuşi în Guvern noul Cod Fiscal şi noul Cod de Procedură Fiscală. Întrebat dacă a vorbit cu Iohannis înainte ca acesta să transmită solicitarea ca Vâlcov să fie revocat, Ponta a susţinut că nu ştie exact "succesiunile", dar că a vorbit tot duminică după-amiaza cu şeful statului şi că i-a spus ce a discutat cu Vâlcov, precum şi că îl va consulta în prealabil când va avea o propunere pentru postul de ministru al Finanţelor. "Nu ştiu să spun exact succesiuni de minute, nu am urmărit", a adăugat Ponta.

Darius Vâlcov a demisionat. Klaus Iohannis i-a cerut demisia

Duminică după-amiaza, Preşedinţia a transmis un comunicat în care președintele Klaus Iohannis îi solicită premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a lui Darius Vâlcov, menţionând că s-ar fi așteptat ca Vâlcov să demisioneze, având în vedere că procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale.

"Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov", spune preşedintele Iohannis în mesaj, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

 

Loading...

Citește și

  • Din 2009 şi până în 2012. Aceasta este perioada în care ministrul Bugetului, Darius Vâlcov este acuzat de DNA că a luat mită două milioane de euro, în calitate de primar al Slatinei. În acelaşi dosar, urmaşul său la cârma localităţii, Minel Prina, a fost deja reţinut de procurorii anticorupţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1