Darius Vâlcov, audiat din nou la DNA

Ultima actualizare:

    Darius Vâlcov a fost plasat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţiefoto: adevarul.ro
Darius Vâlcov a fost plasat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţiefoto: adevarul.ro

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov s-a prezentat marți dimineață la Direcția Națională Anticorupție, el fiind cercetat pentru trafic de influență.

După ce a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a fostului ministru, Instanța Supremă a decis joia trecută ca Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu.

Darius Vâlcov a fost plasat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. Fostul ministru a refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul DNA.

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă miercuri contestația DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov, scrie Mediafax.

Darius Vâlcov are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi și libertăți și de a se supune restricțiilor stabilite de acestea; să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, precum și cu ceilalți subiecți procesuali.

Darius Vâlcov, şpagă de 2 milioane € pe când era primar

Din 2009 şi până în 2012. Aceasta este perioada în care ministrul Bugetului, Darius Vâlcov este acuzat de DNA că a luat mită două milioane de euro, în calitate de primar al Slatinei. În acelaşi dosar, urmaşul său la cârma localităţii, Minel Prina, a fost deja reţinut de procurorii anticorupţie.

Pe 27 martie 2012 Darius Vâlcov şi-a anunţat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcţia de primar în data de 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. În data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Vâlcov a fost reales în funcţia de primar al Slatinei cu un procent de peste 80 la sută.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net