Darius Vâlcov ar putea afla marţi dacă scapă de arestul preventiv

Ultima actualizare:

    Fostul ministru al Finanţelor ar putea afla, marţi, dacă va fi cercetat în continuare în spatele gratiilor sau va primi o măsură mai blândă
Fostul ministru al Finanţelor ar putea afla, marţi, dacă va fi cercetat în continuare în spatele gratiilor sau va primi o măsură mai blândă

Zi cu emoţii pentru Darius Vâlcov. Fostul ministru al Finanţelor ar putea afla, marţi, dacă va fi cercetat în continuare în spatele gratiilor sau va primi o măsură mai blândă. Asta, după ce magistraţii Curţii Supreme vor lua în discuţie cererea senatorului de înlocuire a arestului preventiv.

Darius Vâlcov a fost fost arestat preventiv, în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Iniţial, acesta fusese plasat în arest la domiciliu. Senatorul este suspectat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, scrie adevarul.ro.

Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi. Fostul ministru a încercat, potrivit unor surse judiciare, să semneze cu anchetatorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, însă, acesta a fost refuzat de procurori.

Procurorul de caz nu a considerat că în cazul lui Darius Vâlcov poate fi aplicat articolul 478 din Codul de Procedură Penală, potrivit căruia în cursul urmăririi penale, după începerea acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.

Darius Vâlcov ţinea ascunse trei tablouri de Picasso

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov avea trei tablouri de Pablo Picasso printre cele aproximativ o sută de opere de artă identificate de anchetatori în timpul percheziţiilor. Surse judiciare au declarat, pentru agenţia Mediafax, că cele trei tablouri ale lui Picasso sunt "Lupta Centaurilor, III", "Pictor în atelier" şi "Regele".

De asemenea, au mai fost identificate tablourile: "Portret" - de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, "Micul dejun" - de Eustaţiu Stoenescu, "Lan de grâu", "Grădina Cişmigiu" - de Samuel Mutzner, "Prapor" - de Horia Bernea, "Zână", "Zâne", "Victor Hugo" - de Andy Warhol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net