Daniela Anencov, ”mama” lui Așchiuță, a împlinit vârsta de 77 de ani. Are nepoți pe două continente

daniela-anencov.jpg

acrita daniela anencov, mama lui aschiuta, a implinit 77 de ani
Milioane de copii și părinți au aplaudat-o pe Daniela Anencov, ”mama” lui Așchiuță, marioneta simpatică din anii ʼ60
FOTO: cinemagia.ro

Milioane de copii și părinți au aplaudat-o pe Daniela Anencov, ”mama” lui Așchiuță, păpușa simpatică din anii ʼ60. Actrița a bucurat generații de copii și pe scenele teatrelor Ion Creangă și Excelsior, iar mai apoi a fost clovnul Hapciu în formatul de televiziune “Ba da, Ba nu!”. Daniela Anencov a împlinit pe 19 ianuarie frumoasa vârstă de 77 de ani. La mulți ani, distinsă doamnă!

Copiii de astăzi nu sunt familiarizați cu actriţa Daniela Anencov, care i-a dat viaţă lui Aşchiuţă, în anii ʼ60. Însă, simpatica păpușă a fost mare vedetă de televiziune, în vremea comuniștilor. Aducea zâmbete pe chipul copiilor care nu aveau prea multe locuri de distracție.

Pe 19 ianuarie, anul acesta, Daniela Anencov a împlinit vârsta de 77 de ani, iar aniversarea a prins-o în Franţa, la Paris, acolo unde s-a retras de o bună bucată de timp. Actriţa a rămas în memoria nenumăratelor generaţii drept “mama” păpuşii Aşchiuţă, dar şi ca interpretă a clovnului Hapciu, la emisiunea “Ba da, Ba nu”, prezentată de Anca Ţurcaşiu şi Dan Bitman în anii 90.

Daniela Anencov, biografie

Daniela Anencov, născută la 19 ianuarie 1942. A fost crainică la TVR între anii 1960 și 2000, dar s-a dedicat şi teatrului pentru copii. În 1958, la un an de la înființarea Televiziunii Publice, în echipă era cooptată și eleva de liceu Daniela Anencov care, în scurtă vreme, devenea celebră alături de păpușa Aşchiuță.

actrita_papusi-daniela_anencov.jpg

actrita daniela anencov la 18 ani, mama lui aschiuta
Daniela Anecov era elevă în 1960, când a devenit ”mama” lui Așchiuță, o păpușă foarte simpatică
foto: TVR

aschiuta-daniela_anencov.jpg

papusa aschiuta a fost vedeta in anii 60
Actriţa Daniela Anencov, care i-a dat viaţă lui Aşchiuţă, în anii ʼ60. Simpatica păpușă a fost mare vedetă de televiziune, în vremea comuniștilor
foto: TVR

”Milioane de copii și părinți au aplaudat-o, decenii în șir, pe scenele teatrelor Ion Creangă și Excelsior, iar mai apoi, copiii copiilor de mai sus au îndrăgit-o și ei, descoperind-o îndărătul nasului roșu cu care clovnul Hapciu înveselea formatul de televiziune «Ba da, Ba nu!», a povestit Marina Almășan anul trecut, când s-a întâlnit la Paris cu actrița Daniela Anencov.

„Acum Daniela e o bunicuță respectabilă, tonică și spumoasă, care face naveta între nepoții săi, împrăştiați pe două continente: la Paris – fiul Andreei, fata cea mare a Danielei și, respectiv, la New York, unde o întâmpină, în fiecare an, nici mai mult nici mai puțin decât 3 nepoți, de la Alexana, fata sa cea mică”, mai spunea Marina Almășan. 

Loading...

Citește și