Dane, de ce-ţi baţi joc de oamenii ăştia?

Ultima actualizare:

    Oamenii s-au strâns în  curtea combinatului sperând  ca drama lor să ia sfârşit
Oamenii s-au strâns în curtea combinatului sperând ca drama lor să ia sfârşit

Miile de angajaţi de la Oltchim aşteaptă ca cineva să le plătească salariile restante de 3 luni. Guvernul aşteaptă banii promişi de Dan Diaconescu pentru privatizarea combinatului, patronul OTV aşteaptă să i se accepte condiţiile. La Bucureşti a continuat şi ieri circul. În schimb, la Râmnicu Vâlcea oamenii şi-au strigat drama în stradă.

Ieri, peste 500 de angajaţi de la Oltchim au sosit din nou în curtea combinatului.

Însă nu ca pe vremuri, pentru a începe munca, ci pentru a-şi striga, pentru a câta oară în ultima vreme, disperarea. Pe feţele lor se citesc umilinţa, neîncredea.

Angajaţii Oltchim şi-au strigat ieri, din nou, nemulţumirile

simeon stalpnicul png

Ani de-a rândul, chiar după 1989 încoace, au fost ţinuţi într-un sistem de teroare în care nimeni n-a putut să sufle măcar un cuvânt.

Acum, ajunşi în pragul disperării, oamenii vorbesc despre dramele lor.

„Nu pot să-i cumpăr nepoţelei un corn cu ciocolată, că nu am bani. Mă întreabă fetiţa, dar tu pentru ce munceşti, mamaie, şi nu ştiu ce să-i răspund", povesteşte Maria Băloi.

Maria Băloi: "«Au venit ăştia din combinat să cumpere tot» ne spuneau pieţarii, pe vremuri. Acum am ajuns cocoşaţi de foame"

simeon stalpnicul png

Drama salariaţilor care nu au cu ce să ajungă la serviciu a luat proporţii inimaginabile.

„Avem oameni care dorm în vestiare, pentru că nu au bani de navetă, să meargă acasă. Oamenii nu se pot împrumuta nici la CAR.

Din cauza sumelor restante, CAR-ul riscă să intre în blocaj", spune inginerul Cornel Cernev, omul care se impune ca lider de sindicat în locul celui despre care oamenii spun că le-a trădat interesele.

La 23 de ani, Tiberiu Grozăvescu este operator chimist şi pentru că lucrează în mediu toxic, are deja probleme de sănătate.

Ing. Cornel Cernev: "Avem oameni care dorm în vestiare, pentru că nu au bani de navetă, să meargă acasă"

simeon stalpnicul png

„Mulţi dintre noi nu o să apucăm să ajungem la bătrâneţe. Combinatul nu iartă! Când este nevoie, pui mâna pe tot felul de produse, că sunt sau nu cancerigene, pe nimeni nu interesează.

M-am înscris la trei facultăţi şi la toate am renunţat pentru că nu am avut bani să plătesc taxele la timp", spune Grozăvescu.

„Tata a pus piatra de temelie la Oltchim în 1966, mama a lucrat aici ca laborant, la fel şi sora mea.

Acum eu mi-am dat băiatul la Conservator. Oltchimul nu mai este ce-a fost!", spune electricianul Marius Sălăgean.

Oamenii nu se mai pot împrumuta de nicăieri. În căminele insalubre în care foarte mulţi dintre ei locuiesc, întreţinerea a atins sume îngrijorătoare.

Bossul OTV, în căutare de investitori sau la distracţie?

Dan Diaconescu a revenit în ţară, ieri la prânz, după ce plecase, luni, în Germania.

simeon stalpnicul png

La sosirea în Capitală, Diaconescu a declarat că a fost plecat în Germania, Spania, Franţa, Monaco şi Austria şi a adăugat că e posibil să părăsească din nou România, în cursul serii de miercuri.

Unii analişti economici sunt de părere că patronul OTV ar fi avut mai multe discuţii cu potenţiali investitori de la care speră să obţină banii necesari cumpărării Oltchim.

Însă, potrivit unor informaţii obţinute în exclusivitate de România TV, Dan Diaconescu nu a stat efectiv decât într-o singură ţară - Franţa.

El ar fi plecat luni seara din Bucureşti spre München, unde nu a făcut decât escală în drumul spre Nisa, unde a petrecut două zile într-un hotel de 5 stele.

Drumul de întoarcere, de la Nisa la Bucureşti, a avut de asemenea o escală, la Viena.

În plus, potrivit informaţiilor România TV, întâlnirile cu diverşi oameni de afaceri, cu care Dan Diaconescu s-a lăudat la întoarcerea în ţară, nu au avut loc.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net