Dan Voiculescu, în topul celor mai influenți oligarhi din Estul Europei

Ultima actualizare:

    Dan Voiculescu, pe lista celor mai influenți moguli din Estul EuropeiFoto: arhivă personală
Dan Voiculescu, pe lista celor mai influenți moguli din Estul EuropeiFoto: arhivă personală

Reputația de oligarh corupt a lui Dan Voiculescu a ajuns și în presa străină. Numele lui a fost inclus po listă cu 17 cei mai influenți moguli din Estul Europei. Toți provin din fosta Uniune Sovietică sau din fostele regimuri comuniste din Europa de Est.

Revista germană online ostpol.de, care publică zilnic anchete, reportaje și analize despre regiunea estică a Europei, a realizat un top al celor mai influenți oameni de afaceri, cu ocazia Zilei Anticorupției. Averea imensă pe care o dețin nu este singurul lucru pe care-l au în comun. Ei se mai aseamănă și prin faptul că sunt suspectați sau au fost chiar judecați pentru fapte de corupție.

Pe listă se află și numele lui Dan Voiculescu, iar descrierea a fost realizată de Mădălin Necșuțu, ziarist specializat în Afaceri Externe și reporter de investigație, care scrie pentru Evenimentul Zilei Moldova și pentru Balkan Insight.

În articol este făcută o scurtă descriere a lui Dan Voiculescu, membru proeminent al „mogulilor” din România, care au devenit mai puțin influenți decât erau în urmă cu zece ani, datorită aprigei lupte contra corupției. Voiculescu este deținătorul Grupului Intact și altor posturi de televiziune, de radio, ziare și site-uri web. În 2009, averea lui a fost estimată la un miliard și jumătate de euro. În 2014, a fost condamnat la zece ani de închisoare (din care a executat trei ani) pentru fapte de corupție și pirvatizări ilegale. Acum, averea lui s-ar ridica undeva la 250 de milioane de euro, iar afacerile sunt conduse prin intermediul membrilor săi de familie. În descriere mai este precizat că își manifestă influența prin așa-numiții jurnaliști din cadrul trustului media pe care-l conduce.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net