Dan Voiculescu, în topul celor mai influenți oligarhi din Estul Europei

dan_voiculescu_02976000.jpg

dan voiculescu
Dan Voiculescu, pe lista celor mai influenți moguli din Estul Europei
Foto: arhivă personală

Reputația de oligarh corupt a lui Dan Voiculescu a ajuns și în presa străină. Numele lui a fost inclus po listă cu 17 cei mai influenți moguli din Estul Europei. Toți provin din fosta Uniune Sovietică sau din fostele regimuri comuniste din Europa de Est.

Revista germană online ostpol.de, care publică zilnic anchete, reportaje și analize despre regiunea estică a Europei, a realizat un top al celor mai influenți oameni de afaceri, cu ocazia Zilei Anticorupției. Averea imensă pe care o dețin nu este singurul lucru pe care-l au în comun. Ei se mai aseamănă și prin faptul că sunt suspectați sau au fost chiar judecați pentru fapte de corupție.

Pe listă se află și numele lui Dan Voiculescu, iar descrierea a fost realizată de Mădălin Necșuțu, ziarist specializat în Afaceri Externe și reporter de investigație, care scrie pentru Evenimentul Zilei Moldova și pentru Balkan Insight.

În articol este făcută o scurtă descriere a lui Dan Voiculescu, membru proeminent al „mogulilor” din România, care au devenit mai puțin influenți decât erau în urmă cu zece ani, datorită aprigei lupte contra corupției. Voiculescu este deținătorul Grupului Intact și altor posturi de televiziune, de radio, ziare și site-uri web. În 2009, averea lui a fost estimată la un miliard și jumătate de euro. În 2014, a fost condamnat la zece ani de închisoare (din care a executat trei ani) pentru fapte de corupție și pirvatizări ilegale. Acum, averea lui s-ar ridica undeva la 250 de milioane de euro, iar afacerile sunt conduse prin intermediul membrilor săi de familie. În descriere mai este precizat că își manifestă influența prin așa-numiții jurnaliști din cadrul trustului media pe care-l conduce.

loading...
Loading...

Citește și

  • dan voiculescu

    Dan Voiculescu a fost eliberat din închisoare marți, 18 iulie, după ce a stat în detenție trei ani. Deși fusese condamnat la zece ani de închisoare, Dan Voiculescu a fost pus sub eliberare condiționată, dar anii de detenție nu par să fi pus prea mult amprenta pe trăsăturile sale fizice.

  • dan voicukescu, liberare conditionata, decizie, magistrati

    Emoții mari pentru Dan Voiculescu pe patul de spital. Instanța ar trebui să decidă astăzi dacă omul de afaceri va dormi diseară în patul lui. Acesta dorește să fie liberat condiționat, iar verdictul dat de judecători este unul definitiv.