Dan Voiculescu, primele declarații după ieșirea din închisoare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dan Voiculescu a dat marţi (18 iulie) primele declarații după ce a iesșit din detenție. El a fost dus vineri la Spitalul Universitar din cauza unor probleme de sănătate despre care Voiculescu a dat mai multe detalii jurnaliștilor. El este hotărât să lupte pe orice mijloace împotriva abuzurilor.

În 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare, dar a fost eliberat condiționat după trei ani de detenție. Fostul senator a fost internat vineri sub pază la Spitalul Universitar de Urgență din București, din cauza unor probleme de sănătate, despre care Voiculescu a dat mai multe detalii jurnaliștilor în momentul în care a fost externat.

„Am avut un sindrom de ocluzie intestinală mecanică provocată de o strangulare a intestinului subțire. Aceste episoade sunt foarte periculoase pentru că dacă nu ești operat în 6 - 8 ore, se sparge intestinul și intră în organism. Vreau să mulțumesc public doamnei doctor Petrescu de la pușcăria de acolo care, aproape că m-a obligat să vin la spital."

Dan Voiculescu a discutat deschis cu jurnaliștii și chiar i-a îndemnat să facă împreună un exercițiu de imaginație și să închidă ochii.

"Închide ochii ca să pot să continui. Am vrut să ne teleportăm la poartă la Rahova. Despre Rahova pot să vă spun că indiferent de vorbe, mie mi-au fost furați trei ani din viață. Acești trei ani nu mai mi-i dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare, mie acești trei ani nu mi-i mai dă nimeni. Cât am stat în pușcărie, am avut două sentimente deosebite, profunde. Primul era un sentiment de durere, mă dureau foarte tare pleoapele. Stăteam foarte mult cu ochii închiși. Pe timp de ziuă, stăteam mai mult de jumătate de zi cu ochii închiși. Mi-am creat un biotop al meu, un fel de acvariu în care am reușit să trăiesc. Am trăit trei ani într-un acvariu. Al doilea sentiment, și mai greu de suportat, a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost implicați în acest proces ca să pot fi eu adus la închisoare", a mai spus el. 

"Acum vă rog să ne teleportăm din nou ca să vedem cauza pentru care eu am pierdut trei ani din viață. Ne teleportăm la Basescu în birou. și să auzim cum spunea el: mâine luăm judecătprul X, mâine o băgăm pe Camelia Bogdan, cum știau cu câteva zile înainte, o să-i dăm 10 ani. Cât de mult regretă Camelia Bogdan că n-a putut să-mi dea 20 ani din cauza Codului Penal”, a adăugat Voiculescu. 

"Ultima abordare a mea e legată de viitor. La orizont, eu văd în continuare o luptă pe viață pe moarte, pe pușcărie, cu abuzurile, mai ales ale celor puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri, care au în ei dorința de a se apăra și nu o pot face. Determinarea mea acum e întărită de cei trei ani de pușcărie să lupt cu abuzurile", a încheiat Dan Voiculescu. 

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net