DAN ŞOVA: Taxa de autostradă va fi de 3 euro pe suta de kilometri

Ultima actualizare:

    Autostrada Soarelui va fi finalizată în totalitate abia în luna ianuarie 2013. (Foto: Florin Gheorghe)
Autostrada Soarelui va fi finalizată în totalitate abia în luna ianuarie 2013. (Foto: Florin Gheorghe)

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii, Dan Şova, a promis, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", că va finaliza autostrăzile Comarnic-Braşov şi Craiova- Piteşti. Totodată, Şova a spus că taxa pe autostradă va fi de aproximativ 3 euro pe suta de kilometri.

Dan Şova a menţionat că pentru taxarea maşinilor care circulă pe autostrăzi există mai multe posibilităţi, precum varianta electronică cu telefonul mobil, printr-un cod de bare amplasat pe geam sau prin achiziţia unei viniete.

"O să fie şi taxă electronică, cu telefonul mobil, o să fie şi cu un cod de bare pe geam, cine circulă mai mult, eventual, o să fie şi cu posibilitatea să-ţi cumperi vinietă de la benzinărie şi să ţi-o pui în geam, o să fie mai multe mecanisme. Când treci, camera de luat vederi îţi ia codul de bare şi îţi ia banii din cont automat", a adăugat ministrul.

Potrivit ministrului, noua taxă va fi introdusă peste doi ani.

Şova a explicat că autostrăzile vor fi concesionate încă de la darea în folosinţă, termen de la care va fi introdusă şi taxa de folosire.

"Taxa este necesară, deoarece firmele care se vor ocupa de exploatare vor avea nevoie de o sursă de finanţare care să le acopere cheltuielile de întreţinere şi reabilitare. Dacă din banii încasaţi din taxă nu se vor aduna suficiente fonduri pentru a acoperi aceste cheltuieli, statul va interveni prin plăţi de disponibilitate", a completat ministrul.

Guvernul a aprobat la finele lunii aprilie ca Ministerul Transporturilor să realizeze proiectele de construcţie a autostrăzilor Câmpia Turzii - Târgu Mureş - Iaşi şi Bucureşti - Alexandria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net