Dan Grecu împlinește vârsta de 68 de ani. A fost ”Stăpânul inelelor” în anii ʼ70

dan_grecu-gimnast_roman.jpg

gimnastul roman dan grecu implineste vartsa de 68 de ani
Multiplul campion european si mondial, gimnastul român Dan Grecu împlinește vârsta de 68 de ani, la 26 septembrie
FOTO: adevarul.ro

Dan Grecu, marele gimnast român, împlinește la 26 septembrie vârsta de 68 de ani. Este supranumit ”Stăpânul inelelor” pentru forța și grația cu care a reușit să controleze acest aparat. A intrat în Cartea Recordurilor cu cinci titluri europene din opt posibile.

Multiplul campion european si mondial, gimnastul român Dan Grecu împlinește vârsta de 68 de ani, la 26 septembrie. Dan Grecu este primul gimnast român care a adus țării o medalie de aur, iar ca antrenor a crescut generații întregi de sportivi de succes.

Cine este Dan Grecu

Dan Grecu s-a născut la Bucureşti la 26 septembrie 1950, într-o familie cu cinci copii. Tatăl a fost ofiţer de grăniceri. Toţi cinci copii au făcut gimnastică de mici, dar numai Dan şi Valentin au făcut gimnastică de performanţă. Şi-au petrecut copilăria în mai multe oraşe, iar în 1958 (la vârsta de 8 ani), la Iași, a început gimnastica, dintr-o joacă. Din 1962, revine la București și se legitimează la Școala Sportivă, apoi la Clubul Sportiv Școlar Viitorul. Din 1969, Dan Grecu se legitimează la Clubul Dinamo unde rămâne până în 1980, când se retrage din activitate. Ulterior, va antrena gimnaștii de la Clubul Dinamo și lotul masculin de gimnastică al României.

În 1974 era atât de cunoscut, încât a fost invitat alături de stelele gimnasticii mondiale într-un turneu internaţional în Brazilia. Este anul în care Dan Grecu a obținut prima medalie de aur, la inele, din istoria gimnasticii românești, la Campionatul Mondial de la Varna.

Dan Grecu a fost ”Stăpânul inelelor” în anii ʼ70

Marele regret al lui Dan Grecu este faptul că îi lipseşte din palmares aurul olimpic, scrie adevarul.ro.

gimnast_roman-dan-grecu-inele.jpg

gimnastul roman dan grecu a fost campion la inele
Gimnastul român Dan Grecu a intrat în Cartea Recordurilor cu cinci titluri europene din opt posibile
FOTO: adevarul.ro

În 1976, la Montreal, a ajuns pe locul 6 cu echipa și s-a calificat în trei finale - paralele, sărituri și inele. La inele, pe fondul unei accidentări grave, a obținut doar medalia de bronz. A participat la finale după ce i-a fost administrat un anestezic, permis doar într-o jumătate de doză. În şase luni s-a refăcut şi a continuat să aducă medalii României.

Dan Grecu în Cartea Recordurilor

În 1984, la Reșița, Dan Grecu a înființat Centrul Național de pregătire pentru juniori și tineret. L-a adus alături de el pe antrenorul Titi Hărgălaş şi au făcut acolo minuni.

A intrat în Cartea Recordurilor cu cinci titluri europene din opt posibile: aur cu echipa, aur Marian Drăgulescu la individual compus, aur la sărituri cu Marian Drăgulescu, aur la sol tot cu Marian Drăgulescu și aur la cal cu Ioan Suciu.

Sursa: adevarul.ro

Loading...