Dai un ban, dar dormi în patul lui nea Nicu

7-act-1-891513121d.jpg

cabana, ceausescu, pat, inchiriere, Reşca
Patul în care se odihneau “Odiosul” şi “Sinistra”
Fotografii: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Poftiţi la Cabana Balvanu! Aici, în complexul din pădurea Reşca, Nicolae Ceauşescu, preşedintele Republicii Socialiste România, venea şi de şase ori pe an la vânătoare. El rămânea şi peste noapte, ceea ce nu prea obişnuia în alte locuri din ţară. Dictatorului îi plăcea să vâneze, în această zonă, cerbi lopătari şi mistreţi.

Dacă vă doriţi aer curat, linişte şi plimbări prin pădure, Direcţia Silvică Olt are o ofertă de nerefuzat: 1.200 de lei pe zi pentru închirierea întregii vile a lui Nicolae Ceauşescu! În schimbul acestei sume, aveţi acces la cabana centrală, la foişor, la bucătărie, la sala de mese şi la sala de conferinţe. Mai mult, vă puteţi lăfăi chiar în patul pe care îl împărţeau tovarăşul şi Elena Ceauşescu, “savanta de renume mondial”.

 

Cabana centrală, unde sunt situate două dormitoare, are patru camere duble, cu o baie la două camere  şi cu un living generos. Decorurile au fost conservate în cea mai mare parte, aducându-se mici îmbunătăţiri la nivelul băilor. În complex mai pot fi puse la dispoziţie patru garsoniere, dotate cu baie proprie, şi alte patru camere „în condiţii de două stele“, după cum explică George Pârvu, şeful Ocolului Silvic Caracal, pentru adevarul.ro.

7-act-2-cabana-2col-65212021212.jpg

cabana, ceausescu, pat, inchiriere, Reşca
Cabana Balvanu, un loc perfect pentru relaxare

Foişorul din curte păstrează masa folosită de suita secretarului general al Partidului Comunist Român când se pregătea vânatul. Complexul are şi o sală de conferinţe, cu o capacitate de 40 locuri. O bucătărie de mari dimensiuni şi o sală de mese sunt găzduite într-un alt corp de clădire al complexului. Există chiar şi o piscină în apropierea cabanei centrale, nefo-losită însă din anii ’90.
„Pentru tot complexul, 12 milioane lei vechi pe zi, adică 1.200 lei. Cine este interesat poate face rezervare on-line pe site-ul Regiei Naţionale a Pădurilor. Se poate închiria şi parţial“, adaugă George Pârvu.

Despre vizitele lui Nea Nicu la Reşca circulă multe legende. Sătenii spun că apropiaţii dictatorului aveau grijă ca locomotivele să nu folosească sirenele la oprirea în halta Romula, iar sătenii îşi tăiau cocoşii în preajma vizitei, ca nu cumva să tulbure somnul lui “Ceaşcă”. 

Loading...

Citește și

  • nicu ceausescu

    „Prinţişorul” Nicu Ceauşeascu, mezinul dictatorului, răsfățat de familie și adorat de femei, s-a căsătorit o singură dată, împotriva voinței lui, și a murit singur. În jurul vieții lui amoroase s-au țesut multe povești, cele mai multe adevărate, dar și câteva care au fost vehement negate de protagoniste.

  • Maria Nagy (59 de ani), una dintre cele mai frumoase soliste din Epoca de Aur, pare că a găsit elixirul tinereții. Stabilită în Ungaria, artista vine pentru câteva zile în București, iar fanii o pot vedea mâine, de la ora 10.10, în emisiunea “Femei de 10-Bărbați de 10”, prezentată de Marina Almășan și Mircea Radu, la TVR 2.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1