Dai un ban, dar dormi în patul lui nea Nicu

Ultima actualizare:

    Patul în care se odihneau  “Odiosul” şi “Sinistra”Fotografii: adevarul.ro
Patul în care se odihneau “Odiosul” şi “Sinistra”Fotografii: adevarul.ro

Poftiţi la Cabana Balvanu! Aici, în complexul din pădurea Reşca, Nicolae Ceauşescu, preşedintele Republicii Socialiste România, venea şi de şase ori pe an la vânătoare. El rămânea şi peste noapte, ceea ce nu prea obişnuia în alte locuri din ţară. Dictatorului îi plăcea să vâneze, în această zonă, cerbi lopătari şi mistreţi.

Dacă vă doriţi aer curat, linişte şi plimbări prin pădure, Direcţia Silvică Olt are o ofertă de nerefuzat: 1.200 de lei pe zi pentru închirierea întregii vile a lui Nicolae Ceauşescu! În schimbul acestei sume, aveţi acces la cabana centrală, la foişor, la bucătărie, la sala de mese şi la sala de conferinţe. Mai mult, vă puteţi lăfăi chiar în patul pe care îl împărţeau tovarăşul şi Elena Ceauşescu, “savanta de renume mondial”.


    Nicolae Ceauşescu
Nicolae Ceauşescu

Cabana centrală, unde sunt situate două dormitoare, are patru camere duble, cu o baie la două camere  şi cu un living generos. Decorurile au fost conservate în cea mai mare parte, aducându-se mici îmbunătăţiri la nivelul băilor. În complex mai pot fi puse la dispoziţie patru garsoniere, dotate cu baie proprie, şi alte patru camere „în condiţii de două stele“, după cum explică George Pârvu, şeful Ocolului Silvic Caracal, pentru adevarul.ro.

Foişorul din curte păstrează masa folosită de suita secretarului general al Partidului Comunist Român când se pregătea vânatul. Complexul are şi o sală de conferinţe, cu o capacitate de 40 locuri. O bucătărie de mari dimensiuni şi o sală de mese sunt găzduite într-un alt corp de clădire al complexului. Există chiar şi o piscină în apropierea cabanei centrale, nefo-losită însă din anii ’90.„Pentru tot complexul, 12 milioane lei vechi pe zi, adică 1.200 lei. Cine este interesat poate face rezervare on-line pe site-ul Regiei Naţionale a Pădurilor. Se poate închiria şi parţial“, adaugă George Pârvu.


    Cabana Balvanu, un loc  perfect pentru relaxare
Cabana Balvanu, un loc perfect pentru relaxare

Despre vizitele lui Nea Nicu la Reşca circulă multe legende. Sătenii spun că apropiaţii dictatorului aveau grijă ca locomotivele să nu folosească sirenele la oprirea în halta Romula, iar sătenii îşi tăiau cocoşii în preajma vizitei, ca nu cumva să tulbure somnul lui “Ceaşcă”. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net