Dai cu bormașina și muzica tare la ore nepotrivite? Riști doi ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Dacă faci zgomot la ore nepotrivite, riști să ajungi la închisoareFoto: captură foto/Youtube
Dacă faci zgomot la ore nepotrivite, riști să ajungi la închisoareFoto: captură foto/Youtube

Apar modificări și completări în legea privind domeniul ordinii și siguranței publice. Dacă obișnuiești să asculți muzica prea tare sau să dai cu bormașina la ore nepotrivite, vei risca până la doi ani de închisoare.

Sancțiunile cu privire la persoanele care fac zgomot puternic între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00, deși au primit avertisment din partea polițiștilor, se înăspresc. MAI a publicat joi, 2 noiembrie, un proiect de lege în care sunt trecute noile prevederi.

Sancțiunea și pedeapsa cu închisoarea se aplică și în cazul celor care organizează nunți în corturi sau petreceri private în care se folosește „aparatură muzicală de intensitate” și care nu încetează activitatea de tulburare a ordinii publice după ce au fost avertizați de polițiști.

Este prevăzută o sentință între trei luni și doi ani pentru „tulburarea fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”. În cadrul prevederii se integrează, desigur, reparațiile publice sau private care deranjează vecinii. Conform legii actuale, aceste fapte sunt considerate contravenții și nu infracțiuni.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net