Dacian Cioloş, în prima sa vizită oficială la Chişinău

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloş este în vizită oficială în Republica Moldovafoto: gov.ro
Dacian Cioloş este în vizită oficială în Republica Moldovafoto: gov.ro

Prim-ministrul Dacian Cioloş se află la Chişinău, în prima sa vizită oficială în Republica Moldova de la preluarea mandatului. Şeful Executivului va avea întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip.

“România este şi va rămâne un susţinător neobosit al perspectivei europene a Republicii Moldova. Măsurile adoptate la Chişinău în ultimele luni, economice şi instituţionale, sunt un răspuns firesc la aşteptările cetăţenilor, elemente necesare stabilităţii şi consolidării încrederii în instituţiile statului. Un rol cât mai activ al societăţii civile ca partener implicat în promovarea măsurilor de reformă şi în monitorizarea implementării acestora este o garanţie a continuării şi consolidării dezvoltării democratice”, a declarat Dacian Cioloş, potrivit adevarul.ro.

Potrivit Guvernului, prim-ministrul Cioloş va fi însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiţiei, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, şi Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Vizita la Chişinău a delegaţiei române are loc în contextul eliberării miercuri a primei tranşe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova.

Deblocarea acestei prime tranşe a fost aprobată de Guvern în şedinţa din 3 august, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova. Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova, în sumă de până la 150 milioane euro, a fost ratificat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net