Dacian Cioloș, premierul desemnat a cerut PNL și UDMR sprijin pentru un guvern USR minoritar în Parlament

dacian-ciolos-usr-exclude-o-alianta-cu-psd-si-aur-731363.jpg

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș așteaptă vineri un răspuns de la PNL și UDMR
FOTO: captură antena3.ro
Citeste tot despre: 

Discuțiile de la sediul PNL erau o primă sondare de către Dacian Cioloș a opiniei foștilor săi aliați din Alianța de Dreapta pentru crearea unei majorități care să guverneze România. După întâlnirea care a durat o oră, fiecare parte a explicat altfel discuțiile.

florin_citu.png

Florin Cîțu
Florin Cîțu nu vrea să audă de o alianță cu USR

Premierul interimar Florin Cîțu, președintele PNL

”Am acceptat această întâlnire din respect pentru români şi pentru mandatul pe care l-a dat preşedintele Klaus Iohannis domnului Dacian Cioloş. Astăzi nu a fost nicio concluzie în această discuţie. Am spus şi în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza – coaliţia AUR, USR, PSD – să vină şi cu o soluţie. Un alt mesaj pe care l-am transmis a fost acela că, atunci când a fost la Controceni USR, probabil a avut o majoritate în spate dacă l-a propus pe domnul Dacian Cioloş”, a spus ironic Cîţu conform news.ro

Premierul desemnat Dacian Cioloș, președintele USR

”Le-am expus planul meu, odată ce am fost desemnat premier de către preşedinte, că intenţia mea este să formez un Guvern şi prioritatea este refacerea coaliţiei. Am spus că acesta este obiectivul, cu măsuri de gestionare a pandemiei, a preţurilor la energie şi implementarea PNRR. Să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid, pentru că, dată fiind gravitatea situaiei, nu putem aştepta prea mult. Din punctul nostru de vedere, nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR şi susţinerea minorităţilor. Vineri, vom avea o nouă întâlnire pentru a vedea deciziile în interiorul partidelor, în special domnul Cîţu, care are mâine o şedinţă a conducerii partidului. Acum, important este să avem un Guvern cât mai repede, dacă PNL vrea să facă o propunere de premier să spună ei, discuţiile au fost în jurul propunerii de premier desemnat făcută de preşedintele Klaus Iohannis şi care este pe masă. Şi am înţeles că asta vom discuta. Deocamdată nu este o propunere de premier PNL, pentru că nu au făcut-o. Mâine (nr. joi) vor decide dacă acceptă un guvern de coaliţie sau un guvern minoritar în Parlament”a spus părerea sa despre discuții Dacian Cioloș.

 

 

 

 

Citiți și

 

Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloş ca premier. Florin Cîțu nu mai vrea să lucreze cu USR

 

Toţi îi întorc spatele lui Dacian Cioloş? «E o cacealma a lui Klaus Iohannis»

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5