Dacian Cioloș începe negocierile pentru formarea noului Guvern. Când are loc prima întâlnire și cine va participa

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloș amână negocierile cu liderii partidelor după ședința de Guvern de miercuri
Dacian Cioloș amână negocierile cu liderii partidelor după ședința de Guvern de miercuri

Premierul desemnat Dacian Cioloș se întâlnește miercuri, 13 octombrie, cu liderii PNL, UDMR și cei ai minoritîților naționale în încercarea de a obține o majoritate pentru formarea noului Guvern. Echipa de negociere a USR va fi formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a anunțat că va avea o primă discuție cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale miercuri seara, după ședința Guvernului. 

Dacian Cioloș, despre jocurile politice și momentul adevărului 

Premierul propus de Klaus Iohannis a afirmat că „cel mai probabil, o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri - n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat. Știu că, de multe ,în politica din România astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste, capcane, sau uneori sunt jucate populist. Noi ne-am asumat însă acest rol pentru că eu cred că e și un moment al adevărului. Suntem într-o perioadă de criză și în astfel de momente politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea”, a spus Cioloș.

Cioloș are 10 zile la dispoziție să formeze un Guvern cu care să vină în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru, după căderea guvernului PNL condus de Florin Cîţu, în urma moţiunii de cenzură adoptate săptămâna trecută în Parlament.

Dacian Cioloș are la dispoziție, potrivit Constituției, 10 zile pentru a obține cele 234 de voturi minimum necesare pentru a obține votul de încredere în Parlament. În cazul în care nu va reuși acest lucru, poate să-și depună mandatul de premier desemnat, anunțând eșecul formării majorității, sau poate să se prezinte în fața Parlamentului, pentru a fi respins prin vot.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net