Dacian Cioloș, despre proteste: "Oamenii care au ieșit în stradă nu au fost aduși cu autocarele"

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Fostul premier Dacian Cioloș nu a rămas nepăsător la mișcarea a zeci de mii de români. Aproape 30.000 de oameni au ieșit în stradă doar în București, plus mii și sute în orașe precum Cluj, Timișoara, Brașov Iași, Sibiu sau Ploiești. Din toate piepturile s-au auzit câteva cuvinte izvorâte din aceeași idee: nu grațierii și amnistiei.

Președintele Klaus Iohannis și-a făcut apariția în mijlocul protestatrilor, iar intervenția lui a fost catalogată de Liviu Dragnea drept nepotrivită. "M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date", a scris liderul PSD.


    28.000 de oameni au fost la protestele din BucureștiFoto: Click!
28.000 de oameni au fost la protestele din BucureștiFoto: Click!

Dacian Cioloș a apreciat mișcarea pusă la cale de români și curajul lor de a se automotiva și de a se aduna de unii singuri, de peste tot, pentru a-și striga durerea. Fostul prim-ministru a făcut aluzie și la modul în care s-a spus de multe ori că PSD își duce votanții la secții: cu microbuze și autocare.

"Oamenii care au ieșit în stradă în această seară nu au fost aduși cu autocarele, nu au fost cumpărați cu promisiuni și iluzii. Există mijloace de transport mult mai încăpătoare și resorturi mult mai puternice: se numesc idealuri. Sunt individuale, dar se trezesc colectiv", a fost mesajul lui Cioloș, foarte apreciat pe Facebook, acolo unde a adunat peste 70.000 de reacții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net