Dacian Cioloș anunță astăzi componența noului Guvern

Ultima actualizare:
Cioloș s-a întâlnit cu Juncker și cu Tusck, sâmbătă (14 noiembrie)
Cioloș s-a întâlnit cu Juncker și cu Tusck, sâmbătă (14 noiembrie)

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, va anunța duminică (15 noiembrie) la ora 14:00 lista cu miniștri pe care îi va propune spre votare Parlamentului. Totodată, Comitetul Executiv Național al PSD se reunește pentru a decide dacă va vota în favoarea Cabinetului Cioloș. Pe listă nu vor fi prezenți miniștri din fostul cabinet condus de Victor Ponta.

Lista noului guvern va fi prezentată duminică după-amiază (15 noeimbrie).  Lista de miniștri pe care o va prezenta premierul desemnat Dacian Cioloș nu va conține nici un nume din cabinetul condus de Victor Ponta, relatează Adevărul.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Consiliului European, Donald Tusck, s-au întâlnit sâmbătă (14 noiembrie), pe aeroportul Henri Coandă, cu premierul desemnat Dacian Cioloș.


    Cioloș s-a întâlnit cu Juncker și cu Tusck, sâmbătă (14 noiembrie)Foto: Arhiva personală
Cioloș s-a întâlnit cu Juncker și cu Tusck, sâmbătă (14 noiembrie)Foto: Arhiva personală

„A fost, în primul rând, o întâlnire amicală, pentru că au fost cei doi preşedinţi pe care îi cunosc de mai de mult, dar am profitat şi am discutat şi despre situaţia politică din România, despre constituirea noului guvern şi mai ales despre programul de guvernare, în contextul în care, în perioada următoare, o să avem unele negocieri cu Comisia Europeană şi legate de buget, şi am avut deja o primă discuţie cu preşedintele Juncker pe acest subiect“, a declarat premierul desemnat.

Liderii PSD din teritoriu îi vor cere explicații lui Liviu Dragnea

Tot duminică (15 noiembrie), liderii din teritoriu ai PSD îi vor cere explicații lui Liviu Dragnea pentru pierderea guvernării. Aceștia se întâlnesc la Palatul Parlamentului pentru a decide cum vor vota Guvernul propus de Cioloș. Baronii locali sunt foarte supărați că au pierdut guvernarea și îl consideră vinovat principal pe Liviu Dragnea. Aceasta este prima întâlnire a lui Dragnea cu liderii din teritoriu, după anunțul președintelul Klaus Iohannis, care l-a propus pe tehnocratul Dacian Cioloș în funcția de premier. 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net