Dacă nu se spânzura, murea în puşcărie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au pus la cale împreună „jaful secolului", însă unul singur va ispăşi pedeapsa: italianul Massimo Loddo va sta 20 de ani după gratii. Complicele lui, Ioan Ursuţ, nu a mai aşteptat sentinţa. În urmă cu trei luni, şi-a pus capăt zilelor în celula lui din Penitenciarul Gherla.

15 septembrie 2009. Italianul Massimo Loddo, alături de băimăranul Ioan Ursuţ şi alţi trei bărbaţi, a jefuit o maşină ce transporta valori prin Pasul Gutâi. Tâlharii purtau cagule şi erau îmbrăcaţi în uniforme tip combinezon negru, specifice trupelor speciale de intervenţie ale poliţiei, purtând inscripţia "Poliţia" şi aveau arme automate tip Kalaşnikov sau AKM 47.

Septembrie 2009. O maşină de transport bani a fost atacată în Pasul Gutâi. S-a furat  circa un milion de euro

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Ei au oprit maşina în trafic, într-o zonă mai greu accesibilă, în apropierea unui drum forestier, iar pe cei trei ocupanţi ai maşinii, respsectiv şoferul, trezorierul şi un paznic, i-au dus în pădure cu o altă maşină, după care i-au abandonat acolo şi au plecat cu prada de 4 milioane de lei şi 2.000 de euro.

La scurt timp, doi dintre cei cinci suspecţi au fost identificaţi şi prinşi de poliţişti. Ioan Ursuţ, băimăreanul care a fost închis pentru mai mulţi ani în străinătate, s-a sinucis la începutul acestui an, în închisoare, spânzurându-se cu un elastic pe care l-a cumpărat de la magazinul Penitenciarului Gherla, unde era încarcerat.

Massimo Loddo a fost astfel singurul condamnat ieri, de judecătorii Tribunalului Maramureş, la 20 de ani pentu tâlhărie, 12 ani pentru lipsire de libertate, opt ani pentru deţinere ilegală de arme şi doi ani pentru uzurpare de calitate oficială.

Ianuarie 2010. Ioan Ursuţ şi Massimo Loddo au fost prinşi şi aduşi în faţa justiţiei

simeon stalpnicul png

Conform legii, acesta va executa cea mai mare pedeapsă dintre cele primite. Sentinţa dată de instanţă ieri nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs, însă deocamdată nu s-a precizat dacă Massimo Loddo va face acest lucru.

În sala de judecată nu a fost prezent nici el, nici avocatul său. Sora lui Ioan Ursuţ, care a fost prezentă la proces, nu a vrut să facă nici o declaraţie.

I se spunea «Regele evadărilor»

Ioan Ursuţ a dus o viaţă demnă de filmele de la Hollywood. El a reuşit să evadeze de trei ori din închisori suedeze şi o dată dintr-una italiană. A petrecut ani întregi prin puşcării, unde a învăţat cum funcţionează mecanismele lacătelor şi cătuşelor, programul şi atitudinea gardienilor.

Din penitenciarul din România a evadat altfel. În ianuarie 2012, s-a spânzurat de tocul uşii de la grupul sanitar al celulei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net