„Dacă eram anunțați, ajungeam în maximum 10 minute la elicopterul prăbușit”

Ultima actualizare:

    Elicopterul SMURD care s-a prăbușit era un EC 135
Elicopterul SMURD care s-a prăbușit era un EC 135

Reprezentanții Agenției Române de Salvare a Vieții Omenesti pe Mare (ARSVOM) spun că, dacă ar fi fost anunțați despre prăbușirea elicopterului SMURD, ar fi putut ajunge la locul tragediei în cel mult zece minute, informează Mediafax.

Iulian Crețu, director în cadrul ARSVOM, a declarat, marți (16 decembrie), că a aflat despre accidentul aviatic de la televizor și că, imediat, la locul tragediei a fost trimisă șalupa instituției, care se afla pe lac.

„Nu ne-a chemat nimeni acolo. Nu am fost alarmați. În momentul în care m-am autosesizat, am trimis în zonă echipajul cu șalupa Jupiter de pe lacul Siutghiol și cu trei scafandri. (...) Am văzut întâi pe televiziuni și m-am autosesizat. Am anunțat directorii, șalupa și scafandrii, pe care i-am trimis acolo. Am intervenit benevol. Nu am mai așteptat să fim solicitați. Sunt situații de forță majoră în care noi nu așteptăm să fim solicitați, trimitem oameni. De la ora 16.50 și până dimineață la 04.30, când s-a recuperat ultimul trup, șalupa a stat în zonă”, a spus Iulian Crețu, director în cadrul ARSVOM.

El a precizat că ARSVOM nu a fost anunțată prin 112 despre producerea accidentului, alerta fiind dată numai la intervențiile pe mare, dar, dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, șalupa putea ajunge în cel mult zece minute la locul prăbușirii elicopterului SMURD.

„Suntem arondați la serviciul de urgență 112, dar pe parte maritimă, prin Centrul Maritim de Coordonare. Dacă 112 ne-ar fi anunțat pe noi, în 5, maximum 10 minute, eram în zonă. Dar noi nu am fost anunțați. Nimeni nu și-a imaginat că noi, fiind agenție de salvare pe mare, avem o șalupă și pe lac. (...) De unde se afla șalupa, puteam ajunge în maximum 10 minute în zonă”, a mai spus Iulian Crețu, precizând că imediat după ce a aflat despre accident a sunat la Căpitănia Mamaia, dar nu i-a răspuns nimeni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net