Cutremurător! Samuel Calotă, mesaj sumbru pe Facebook, înainte de accident. Și-a presimțit moartea?

samuel-calota.jpg

Samuel Calotă: 17.02.1960 - 08.02.2021
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Politicianul Samuel Calotă și soția sa și-au pierdut viața, luni seara, într-un tragic accident rutier, petrecut pe DN73, între localitățile Bran și Râșnov. Vestea dublei tragedii i-a șocat pe cunoscuți și a îndoliat familia pentru totdeanuna. Un detaliu de pe Facebook, de pe pagina politicianului, arată ca o sumbră premoniție.

Cu doar o zi înainte să plece pentru ultima oară la drum, alături de soția lui, Samuel Calotă a făcut o postare sumbră pe pagina personală de Facebook. Bineînțeles că după vestea decesului, aceasta pare acum ca o presimțire. Politicianul a publicat pe Facebook poezia ”Plumb”, de George Bacovia. 

”Dormeau adânc sicriele de plumb,

Și flori de plumb și funerar veștmânt

Stam singur în cavou... și era vânt...

Și scârtâiau coroanele de plumb.

Dormea întors amorul meu de plumb

Pe flori de plumb, și-am început să-l strig

Stam singur lângă mort... și era frig...

Și-i atârnau aripile de plumb”. 

Politicianul își făcuse un obicei din a publica poezii pe Facebook, însă ultima a fost și cea mai sumbră. Înainte de Bacovia a publicat pe 6 februarie "Psalmul VI", iar pe 5 februarie, "Iarna", de Vasile Alecsandri.

Curg mesajele prietenilor pe Facebook

Postarea a strâns o mulțime de mesaje de condoleanțe. ”Doamne, ce veste tristă, șocantă!!! Și ce premoniție a avut Sami!!! Din păcate, moartea este ultimul episod, ireversibil, al existenței noastre pământene. Oricât ne-am dori, nimic nu se mai poate schimba. Rămâne durerea, mai ales a familiei, nicicând alinată. Bunul Dumnezeu să vă primească sufletele în Împărăția Sa, oameni frumoși! Sincere condoleanțe familiei!”.

”Incredibil!!! Nu îmi vine să cred, Sami!  Aseară când am primit vestea nu mi-a venit să cred. Am amintiri de neuitat cu tine (...) iar poezia postata este teribilă. Un om și un prieten extraordinar! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să vă odihnească în pace!"

Incredibil dar adevărat! Să postezi poezia asta cu o zi înainte să mori ! Sami Calotă a fost un tip deosebit! Dumnezeu să îl aibă în pază acolo unde e!”.

Politicianul Samuel Calotă și soția lui au murit într-un cumplit accident, în Brașov

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5