Cutremur la ISU București – Ilfov. Cioloş a luat o decizie dură

Ultima actualizare:

    O anchetă jurnalistică a scos la iveală modul în care sunt tratați răniții de la ColectivFoto: Arhiva Click!
O anchetă jurnalistică a scos la iveală modul în care sunt tratați răniții de la ColectivFoto: Arhiva Click!

Întreaga conducere a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București Ilfov a fost demisă. ”Să nu se mai întoarcă niciodată în sistem”, a spus premierul Dacian Cioloș, în ședința de Guvern de astăzi, miercuri 25 noiembrie.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi din funcţii marți seară, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv. Au fost făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la Fabrica Pionierul şi la Clubul Colectiv, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată miercuri, într-un comunicat de presă, că a primit, în 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie, scrie Mediafax.

Din datele preliminare obţinute în urma verificărilor a rezultat că documentul a fost identificat în corespondenţa primită de IGSU la data de 23 septembrie, în jurul orei 23.30.

În timpul verificărilor, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a fost pusă la dispoziţie,”pentru asigurarea obiectivităţii activităţilor de verificare”, a precizat sursa citată.

Dacian Cioloș a decis astăzi, 25 noiembrie, în ședința săpămânală de Guvern, ca șefii de la ISU să fie concediați imediat și să nu mai facă parte din sistem vreodată, în frunte cu Inspector șef col. ing. Guță Mihai Mirel.

În urma incendiului din 30 octombrie, de la clubul Colectiv, 60 de persoane au decedat şi alte aproximativ 150 au fost rănite.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net