Cutremur de magnitudinea 5 în centrul Italiei. Replică de 4,8 pe Richter

Ultima actualizare:

    De câteva zile, italienii trăiesc un coșmar din cauza seismelor produse
De câteva zile, italienii trăiesc un coșmar din cauza seismelor produse

Din nou panică în Italia, unde în noaptea de miercuri spre joi s-a produs un nou cutremur. Seismul a avut magnitudinea de 5 și a avut loc în apropiere de Perugia. Cinci replici s-au produs după cutremur, dintre care, cea mai mare de 4,8 pe scara Richter.

După ce, săptămâna trecută, s-au înregistrat trei seisme puternice în aceeași zonă din Italia, punând la pământ localități întregi, un nou cutremur s-a produs joi noapte.

Seismul a fost detectat la doar zece kilometri adâncime, la 51,5 kilometri sud-est de Perugia.

Institutul Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INVG) a localizat epicentrul la Pieve Torina (Macerata), la o adâncime de 8 kilometri, şi estimează magnitudinea la 4,8, potrivit The Telegraph, citat de News.ro.

Ziarul italian „La Repubblica” scrie că seismul a fost resimţit deosebit de puternic în regiunea Marche, în partea central-estică a Italiei, o zonă în care se află oraşul Ancona, la malul Mării Adriatice.

Însă pompieri locali au declarat că au primit doar telefoane în care erau întrebaţi despre cutremur.

Protecţia Civilă din Marche a declarat pentru ziarul italian că nu s-au reportat deocamdată surpări sau situaţii de urgenţă.

Un cutremut cu magnitudinea 5,0 este considerat un cutremur moderat, dar este capabil să provoace pagube importante dacă este de suprafaţă.

Două seisme - cu magnitudinea de 5,5 şi 6,1 - au avut loc în aceeaşi regiune în urmă cu o săptămână, urmate de un cutremur cu magnitudinea 6,6 duminică, cel mai puternic înregistrat în ţară în ultimii 30 de ani.

Cutremurul de duminică a transformat cătune şi sate istorice din Apenini în mormane de moloz şi a provocat deplasarea a aproximativ 15.000 de persoane.

Cele mai afectate zone erau atunci Umbria, Marche şi zone rurale din Lazio, unde Amatrice a fost făcută una cu pământul în august, de un cutremur soldat cu 300 de morţi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net