Cutremur de 3,7 grade în Buzău, aproape de miezul nopții!

cutremur.jpg

Cutremur
Cutremurele au avut loc la câteva ore distanță
Foto: Arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter a avut loc vineri noapte (19 iulie), la ora locală 23:44, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 150 de kilometri.

Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Nehoiu (15 km), Covasna (34 km), Întorsura Buzăului (36 km), Târgu Secuiesc (50 km) şi Vălenii de Munte (51 km), potrivit news.ro. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de I grad(e) Mercalli.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,4 grade, s-a produs în 9 ianuarie, în zona Vrancea. Pe 28 octombrie 2018, a avut loc un seism de 5,8 grade pe scara Richter în județul Buzău, care s-a simțit și la București. 

Care ar fi bilanțul în cazul unui cutremur major în România

Peste 1.000 de victime, între care 400 de morţi, 200 de clădiri prăbuşite, alte câteva sute distruse, stare de urgenţă la nivel naţional.

Acesta ar fi, pe scurt, situaţia în cazul producerii unui cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, în România. Ieri dimineaţa s-a dat „alarma”, în cadrul celei mai mari simulări de seism, ce îşi propune să testeze modul cum reacţionează autorităţile din Bucureşti şi din fiecare judeţ al ţării, potrivit unui scenariu al ISU. 

 

Citește și

Cum ar arăta România după un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter

Cele mai mari cutremure din România. Cel mai puternic a avut 7,7 pe scara Richter

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1