Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului Orban pe tema moţiunii de cenzură

judecatorii-ccr.jpg

Plenul Curții Constituționale
Judecătorii Curții Constituționale sunt așteptați să explice statutul moțiunii de cenzură
Foto: bursa.ro
Citeste tot despre: 

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

"În ziua de 14 septembrie 2020, Plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, cerere formulată de primul-ministru. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat şi prezentat Moţiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 - „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”", a transmis Curtea Constituţională, marţi, într-un comunicat de presă preluat de news.ro.

 

PSD și PNL așteaptă motivarea CCR

 

Acum atât PSD cât și PNL așteaptă motivarea CCR pentru a vedea ce au decis magistrații despre regulile la moțiunea de cenzură. Reprezentanții Guvernului Orban au sesizat CCR pentru lămurirea a două aspecte privind moțiunea de cenzură. Primul se referă la legalitatea depunerii unei moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria postdecembristă. Al doilea aspect care trebuia lămurit de magistrații CCR se referea la posibilitatea de a vota o moțiune în altă sesiune decât cea în care a fost depusă. Dacă despre prima sesizare, constituționaliștii erau de acord că va fi respinsă, despre ce-a de a doua, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean spunea că este imposibil să nu fie admisă

 

Citiți și

 

PSD amenință cu moțiunea de cenzură: ”PNL să nu fure banii copiilor”

 

Curtea Constituțională a amânat pentru marți stabilirea regulilor pentru moțiunea de cenzură

Loading...

Citește și

  • Conducerile celor două camere au stabilit că moţiunea de cenzură "11 împotriva României", depusă marţi de PNL şi UDMR împotriva Guvernului Boc II, va fi citită astăzi în Parlament, urmând ca pe 13 octombrie, la cinci zile de la prezentarea ei, să fie supusă votului în Plen.

  • Ședinţa Legislativului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului Victor Ponta a început la ora 10.00, la Palatul Parlamentului. Sunt prezenţi 364 de senatori şi deputaţi, din totalul de 554 parlamentari.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1