Curaj nebun. După ce a pățit în Bacău, Anca Sigartău nu se lasă

Ultima actualizare:

    Actrița Anca Sigartău s-a implicat din nou în organizarea celui mai mare festival cultural al Moldovei, „Theatersotck”, a cărui a doua ediție se va desfășura tot la Bacău, în perioada 30 iulie - 14 augustfoto: David Munteanu
Actrița Anca Sigartău s-a implicat din nou în organizarea celui mai mare festival cultural al Moldovei, „Theatersotck”, a cărui a doua ediție se va desfășura tot la Bacău, în perioada 30 iulie - 14 augustfoto: David Munteanu

Scandalul-monstru iscat în vara lui 2015 în Bacău, când Anca Sigartău (48 de ani) a organizat prima ediție a celui mai mare festival cultural din Moldova, „Theaterstock”, nu o împiedică pe actriță să-și petreacă mult timp în orașul lui Bacovia. Click! a aflat motivul...

În primăvara lui 2015, Anca Sigartău câștiga concursul pentru conducerea Teatrului Municipal Bacovia din Bacău. În același an, la scurt timp de la investire, actrița a fost subiectul principal al unui scandal uriaș. Motivul? Organizarea primei ediții a festivalului „Theaterstock”, cel mai mare eveniment cultural de acest gen din Moldova, care s-a desfășurat pe durata a 16 zile și a avut câteva zeci de mii de spectatori.

Sigartău a fost acuzată la acea vreme că nu a justificat cum au fost cheltuiți toți banii oferiți de primărie pentru susținerea evenimentului. Așa se face că, deși avea un mandat de patru ani, în martie anul acesta și-a dat demisia din funcția de director al teatrului. Nu înainte, însă, de a pune pe biroul viceprimarului orașului un dosar cu toate chitanțele și documentele necesare care stau mărturie despre felul în care au fost făcute toate cheltuielile de organizare. Prima ediție a festivalului, care a reunit în peste 130 de reprezentaţii 1.600 de artişti a costat 700.000 de euro, bani suportați în procent de 45% de primărie.

Organizează din nou „Theaterstock” pentru băcăuani

Care va fi soarta Festivalului Theatrestock de la Bacău? Actriţa Anca Sigartău, declaraţii în premieră 

Deși demisionară, Anca Sigartău nu a uitat ce promisiune le-a făcut băcăuanilor, așa că face toate eforturile necesare ca festivalul „Theaterstock” să continue și cea de-a doua ediție să aibă capitala tot la Bacău.

„Am încheiat un an de management și am hotărât că este mult mai bine să mă întorc în București... A fost un an extrem de zbuciumat, ca în orice perioadă preelectorală. Au existat jocurile intestine în interiorul administrației locale din Bacău. Nu mă interesau acele jocuri, nu voiam să fiu parte din ele și am decis, ca orice manager de instituție de cultură normal ca, fără un sprijin real al administrației locale, să-mi închei mandatul după un an. Nu cred într-un management profitabil pentru instituția de cultură atâta timp cât nu este susținut de administrația locală”, a declarat Anca Sigartău, în exclusivitate pentru Adevărul Live.

În ceea ce privește scandalul de anul trecut, actrița a spus: „Ce nu te omoară te face mai puternic. Asta s-a întâmplat anul trecut, asta se întâmplă și anul acesta”. Cât despre agenda celei de-a doua ediții a festivalului „Theaterstock”, Anca Sigartău spune că se fac negocieri încă de anul trecut, din septembrie. „Anul acesta festivalul nu va mai fi derulat prin Teatrul Municipal Bacovia, pentru că este un eveniment pe care nu și l-au dorit. Este un festival susținut de administrația locală și de locuitori. Se va desfășura în perioada 30 iulie – 14 august. 

Prima ediție „Theaterstock” a „înviat” orașul Bacău

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net