Cumpără mașina lui nea Nicu! Averea lui Ceaușescu se vinde bucată cu bucată

5-act-aro-ceausescu-gorbaciov-8956151.jpg

ceausescu, masina, aro, licitatie, anaf
Ceauşescu îşi plimba invitaţii oficiali în celebrul ARO

La 30 de ani de la Revoluţie, averea lui Nicolae Ceauşescu se vinde bucată cu bucată. Inclusiv ce a rămas din flota auto. Maşina Aro cu care dictatorul mergea în vizitele de lucru va fi scoasă din nou la licitaţie. Iar preţul de pornire e acum de 103.125 lei.

Primul automobil de Protocol al Republicii Socialiste România ar putea deveni al tău. Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) a scos la vânzare Aro 304, maşina cumpărată de regim ”pentru dotarea gospodăriei de partid”. Licitaţia va avea loc pe 18 decembrie şi este a doua într-un interval de 11 luni. În ianuarie 2019, autoturismul de teren gri, fabricat în 1977 la fosta uzină auto de la Câmpulung, a fost scos la vânzare de stat pornind de la 103.125 lei. Nu l-a vrut nimeni, astfel că la 30 de ani de la Revoluţie, Fiscul îşi încearcă din nou norocul.

5-actu-img-20181221-wa0004-89451512.jpg

ceausescu, masina, aro, licitatie, anaf
Maşina are numere de Timiş pentru că intrase în proprietatea lui Ovidiu Tender

De data aceasta, licitaţia porneşte de la 103.125 lei, cu 34.275 de lei mai puţin. Potrivit anunţului, autovehiculul are o capacitate cilindrică de 2.495 cmc, motor pe benzină, iar la bord a adunat numai 72.453 km.

5-actu-img-20181221-wa0004-89451513.jpg

ceausescu, masina, aro, licitatie, anaf
ANAF se chinuie de un an să vândă la licitaţie ARO lui Ceaușescu, fabricat în 1977

”Nici măcar un şurub n-a fost de import. Era obligatoriu să demonstrăm că industria românească e capabilă să facă, de una singură, o asemenea maşină. Ce nu ştiu eu e cât a costat maşina atunci, cât s-a plătit pentru ea. Sunt informaţii care nu mi-au parvenit niciodată. E o situaţie mai complicată. E vorba de maşina prezidenţială Aro 1-B-1707. Era prima maşină care se realiza pentru dotarea gospodăriei de partid, cerinţa Comitetului Central al PCR, având scop de protocol”, povestea, în urmă cu un an, pentru adevarul.ro, inginerul Marian Bădiţă, care a lucrat efectiv la realizarea acestei maşini.

Loading...
 
 

Citește și

  • nicolae ceausescu

    Nicolae Ceaușescu ar fi avut 100 de ani în acest an, dacă nu ar fi fost executat în ziua de Crăciun, din 1989. După dispariția lui, câțiva dintre cei care au lucrat pentru Nea Nicu au început să povestească. Printre altele, așa am aflat că șeful Republicii Socialiste România avea o mulțime de pasiuni.

  • Nicolae Ceausescu, in iunie 1973, la o intalnire cu Willi Brandt, cancelar al Germaniei Federale in perioada in care afacerea vanzarii etnicilor germani era in toi

    De-a lungul întregii lui „domnii” peste România, Nicolae Ceaușescu a avut și preocuparea de a scoate bani frumoși prin vânzarea la propriu a etnicilor germani și evrei către Republica Federală Germană (RFG), respectiv Israel. Operațiunea a fost, de fapt, preluată de la Gheorghe Gheorghiu-Dej, fostul șef al comuniștilor și al țării până în martie 1965 când a decedat. Din acest troc, Ceaușescu a obținut aproape 1 miliard de mărci germane - pentru etnicii germani - și peste 100 de milioane de dolari pentru evrei, așa cum aflăm din interviurile și memoriile unora dintre cei care s-au ocupat de afacere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1