Cum vrea Dan Voiculescu să scape de puşcărie

Ultima actualizare:

    Dan Voiculescu (69 de ani) cere desfiinţarea sentinţei de 10 ani de închisoare primită în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare
Dan Voiculescu (69 de ani) cere desfiinţarea sentinţei de 10 ani de închisoare primită în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare

Dan Voiculescu (69 de ani) cere desfiinţarea sentinţei de 10 ani de închisoare primită în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Solicitarea patronului de la Trustul Intact vine după ce Mugur Ciuvică a făcut mai multe „dezvăluiri jurnalistice“ la Antena 3 despre judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a trimis după gratii pe şeful Antenelor.

Încarcerat la Rahova, Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucureşti, la 19 februarie 2016, o contestaţie în anulare, în care cere desfiinţarea sentinţei de 10 ani de închisoare primită în dosarul ICA. Cererea sa a primit primul termen la 18 martie 2016, scrie adevarul.ro.

Afaceristul are calitatea în acest dosar de contestator-condamnat. Motivele pentru care Dan Voiculescu a deschis acest proces nu sunt deocamdată cunoscute. Însă cu doar câteva zile înainte ca Voiculescu să depună contestaţia în anulare, într-o emisiune la Antena 3, Mugur Ciuvică a acuzat-o pe judecătoarea Camelia Bogdan că a participat la un seminar susţinut de APIA – aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Pentru participarea sa, judecătoarea a primit 10.000 de lei, bani care erau consemnaţi public în declaraţia de avere, potrivit sursei citate mai sus.

Ciuvică spune că judecătoare nu ar fi fost imparţială

Jurnalistul Mugur Ciuvică spune că judecătoarea nu ar fi fost imparţială, în contextul în care Ministerul Agriculturii era parte vătămată în dosarul ICA. De asemenea, Mugur Ciuvică s-a arătat indignat şi în legătură cu faptul că magistratul ar fi participat la alte seminarii, dând de înţeles că trebuia să fie şi la serviciu.

Judecătoarea cere să-i fie apărată reputaţia profesională

La rândul ei judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti, preşedintele completului care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i apere reputaţia profesională. Magistratul susţine că a fost linşat mediatic. În cererea depusă la CSM, Camelia Bogdan a arăta că nu a fost în niciun conflict de interese, şi că banii pe care i-ar fi primit nu proveneau de la Ministerul Agriculturii, ci dintr-un împrumut contractat de Statul Român, prin Ministerul Finanţelor, cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Citeşte pe adevarul.ro care despre strategia avocaţilor lui Dan Voiculescu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net