Cum vor vota bolnavii infectați cu Covid-19. Condiţii speciale, doar pentru cei de la terapie intensivă

Ultima actualizare:

    Persoanele ale căror temperatură va fi mai mare de 37,3 vor putea vota pe un circuit separat
Persoanele ale căror temperatură va fi mai mare de 37,3 vor putea vota pe un circuit separat

Bolnavii infectați cu Covid-19 vor putea vota pe 27 septembrie. Aceștia vor avea dreptul să solicite urna mobilă. La fel și cei izolați la domiciliu. Condiţii speciale sunt doar pentru cei de la terapie intensivă. Persoanele care vor avea temperatură în secția de votare vor intra în cea mai apropiată cabină ca să pună ștampila pe buletin.

Persoanele infectate cu noul coronavirus, atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale, vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă.

Este anunțul venit din partea lui Constantin Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

”Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a explicat șeful pentru Agerpres.

Acesta a precizat că vor fi condiţii speciale doar pentru suuferinzii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă.

”Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a mai spus oficialul.

În cazul persoanelor care au simptome de Covid-19, a căror temperatură va fi mai mare de 37,3, la intrarea în secția de votare, acestea vor fi avea un circuit separat şi o cabină dedicată.

Alegerile 2020 vor costa statul român 400 de milioane de euro, cât un spital regional ridicat de la zero. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/alegeri-locale-2020-calendarul-oficial-al-votului-din-toamna

https://www.click.ro/news/national/ciudateniile-alegerilor-locale-din-septembrie-2020-localitati-unde-alegerile-se

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net