Cum va fi vremea în weekend. Unde vin ninsorile

Ultima actualizare:

    Vremea se răcește accentuat în întreaga țară
Vremea se răcește accentuat în întreaga țară

Vremea în weekend intră într-un proces accelerat de răcire, temperaturile vor scădea brusc, apar ploile, lapovița și ninsoarea. Practic, vom avea parte de zile veritabile de iarnă, mai ales la munte, unde se va depune un nou strat de zăpadă. Între timp, ANM a emis și prognoza meteo până la 3 ianuarie, iar veștile nu sunt deloc rele.

Vremea se strică din nou, au anunțat meteorologii, care avertizează că în acest sfârșit de săptămână vom avea parte de ploi, lapoviță și ninsoare. 

Vineri așteptăm frigul

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie vineri, 3 decembrie, în vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci. Pe parcursul zilei şi seara cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie. În sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei local vor fi şi ninsori slabe. În regiunile din sud și sud-est valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale, iar înnorări şi precipitaţii locale, mixte se vor semnala mai ales în timpul nopţii.

Prognoza meteo pentru zona de munte

La munte vor predomina ninsoril, iar. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, dar local şi temporar şi în estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 16…17 grade în sudul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse -8 şi 3 grade, mai ridicate pe litoral. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.

Cum va fi vremea la București 

Conform ANM, vineri, în Capitală, vremea se va răci accentuat. Cerul va avea înnorări în special la începutul zilei când vor mai fi posibile preciptaţii slabe, predominant ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. La sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă. 

În Bucureşti, meteorologii anunţă ploaie, iar spre dimineaţă posibil precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul nopţii. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă, vremea va fi rece în majoritatea zonelor, mai ales în cursul nopţii. La începutul zilei vor fi înnorări şi pe alocuri precipitaţii mixte în partea central-sudică a teritoriului, iar în rest cerul va fi variabil, local cu nori joşi dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe litoral şi la altitudini foarte mari la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime între -10 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane. Pe alocuri se va forma ceaţă, asociată izolat cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo pe patru săptămâni

În acest weekend se răcește, însă ANM anunță că în această lună ne vom încadra în normalul perioadei.Iată prognoză până la 3 ianuarie!

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net